Камен Донев отстъпи наградата „Икар“ на конкуренцията

1
Като основание за оттеглянето си актьорът посочва липсата на „психофизически сили“
Като основание за оттеглянето си актьорът посочва липсата на „психофизически сили“

Отказ от номинацията си за наградата „Икар“ заяви днес Камен Донев

Неговата игра в спектакъла „Сирано дьо Бержерак“ е отличена в категорията „Водеща мъжка роля“, където негови съперници са Владимир Карамазов за „Опашката“ и Александър Митрев за „Бартълби“. Церемонията с връчването на наградите бе тази вечер в Народния театър, в Международния ден на театъра.

Отвода си за номинацията Донев направи чрез страницата си във Фейсбук „Shvargalo“. Като основание за оттеглянето си актьорът посочва липсата на „психофизически сили“.

Ето пълния му текст:

Скъпи, сънародници…

Многоуважаеми колеги…

Почитаеми членове на комисията…

Честит международен ден на театъра!

Тъй като съм дълбоко развълнуван от предстоящите награди на Съюза на артистите в България „Икар 2022“, където съм номиниран в категорията „Водеща мъжка роля“ за ролята Сирано дьо Бержерак в едноименната постановка на Театъра на Българската армия, съобщавам, че нямам психофизическата сила да се явя на раздаването на наградите тази вечер.

Затова, ако съм награден, както и очаквам, реших да преодстъпя наградата на останалите двама номинирани и си запазвам правото да бъда номиниран отново.

Ваш, Камен Донев

(Комерсиален актьор)“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ема
    Завършен нарцис... Комерсиален Найденкировец... Върни се в Русе,Камене! Читалището те чака... Не се бави... За какво ти е ТОЗИ прованс, София?!
  • 3
    1
    kak?
    Колко си фин в протеста си и в същото време ги уцели право "в десятката" на собственият им фалш, моето момче, но няма как да те разберат ! Русе се гордее винаги с тебе !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари