Камелия Ангелова: Чувствам едно наистина голямо унижение

6
Моделът от Русе се оплака, че фалшивите голи снимки могат да бъдат разрушаващи
Моделът от Русе се оплака, че фалшивите голи снимки могат да бъдат разрушаващи

Моделът от Русе се оплака, че фалшивите голи снимки могат да бъдат разрушаващи

27-годишният модел от Русе Камелия Ангелова стана на жертва на злонамерени действия в социалните мрежи. Нейни фалшиви голи снимки са били разпространени в приложението Телеграм, а за случая вече има подадена жалба в Районна прокуратура - Русе.

Камелия събра смелост да застане с лицето си и да разкаже историята си, за да защити както себе си, така и други момичета, които могат да станат жертва на подобни манипулации. „Такива случаи, освен психически, могат да нанесат и физически травми. Има доста ревниви мъже, които, ако попаднат на подобна снимка на тяхна приятелка или съпруга, са склонни наистина да бъдат много жестоки“, споделя тя, цитирана от Русе Медиа.

Младата жена разбира за снимките преди няколко дни, когато непознато лице се свързва с нея през профила ѝ в социалната мрежа. „Каза ми, че има три мои снимки, които са разпространени в социалните мрежи, на които съм чисто гола. Съответно отрекох това да съм аз, защото аз нямам такива снимки, и му казах, че най-вероятно е объркал човека“, разказва Камелия. В отговор получава снимки от групата в чата в Телеграм, които са нейни реални снимки от профила ѝ, които са манипулирани и вместо дрехите, с които е облечена, е показано голо тяло.

„Човекът, който ги е качил тези снимки, също за мен е анонимен, понеже профилът му е скрит, няма нито номера, нито имена, нито снимка и не мога да кажа какъв е този човек“, обяснява русенката.

Подателят не е поискал нищо от нея, а само я е информирал за съществуването на снимките.

„Реакцията ми беше шок. Наистина голям шок, въобще не съм очаквала, че може нещо подобно да ми се случи. Нямам никакви пререкания с никого в моето обкръжение и с който и да е друг човек. Чувствам едно наистина голямо унижение, чувствам се дори потисната, просто защото това нещо може да повлияе много на моето бъдеще. Затова искам такива хора да могат да бъдат разкрити, да не стоят в сянка, да се измислят начини, чрез които да могат да бъдат познати кои са, за да спрат да си позволяват да правят такива неща, да нанасят такива щети на психиката на хората, защото има наистина момичета с много лабилна психика. Това може да бъде наистина много разрушаващо и буквално заличаващо един човек“, споделя Камелия Ангелова.

Тя е подала веднага жалба в Районна прокуратура - Русе. Не знае дали има и други нейни снимки, които са манипулирани, защото не е посещавала въпросната група в Телеграм. „Доколкото знам, това е специфична група, направена точно за разпространение на порнографски материали и за такава злоупотреба със снимки на момичета. Не е изключено да има такива и на мъже“, казва момичето.

Тъй като Телеграм е трудно проследяема платформа, не знае дали компютърен специалист би могъл да влезе да премахне по някакъв начин снимките. Надява се обаче да има начин авторите на такива манипулации да бъдат разкривани и да се предотвратят техните зловредни действия. А съветът ѝ към момичетата е да бъдат предпазливи в социалните мрежи и да ограничават профила си откъм достъп на непознати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    26
    Приятелят на момичето :)
    Понеже има бедни душици в коментарите, които се представят за мен много държа да се знае че не е останала без подкрепа от моя страна даже напротив. Повечето коментиращи показахте че живеете 20 години назад и по-напред от носа си не виждате, но за сметка на това езиците ви са дълги. Последно към хората изливащи първородната си простотия в коментарите - гроздето е кисело, сладури :)
  • 4
    25
    F bonev
    Kak ne q e sram da zastane pred kamera sled kato celiq grad q znae kakuv bokluk e I kak si klati guza na vseki
  • 2
    24
    чеснояд
    Абе тази ли беше, която преди няколко години беше наритала някакъв пиян чичко, който и досаждал? Ако е тя, този който е пуснал тези снимки, трябва да внимава, тя да не разбере кой е, тя да не го направи жертва на ритници
  • 11
    23
    Христов
    Всичко е свършен факт. Хейтърите са доволни че си го изкараха на детето. То е доволно , че получи добра реклама / чунким някой беше чувал за него до сега / Хайде вече стига с тази "новина" , че и други хубавчета ще пробват , че тогава няма да има място за новини !!!
  • -1
    22
    Баща
    Хора това е на някой дъщерята как само я обиждате
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари