Калоян Паргов: Не е изключено БСП да се коалира с ГЕРБ

0
Едноцифреният резултат, който получи вчера БСП, беше предвещан резултат
Едноцифреният резултат, който получи вчера БСП, беше предвещан резултат Снимка: СИНПИ

При сегашното ръководство очевидно всичко е възможно

"Едноцифреният резултат, който получи вчера БСП, беше предвещан резултат". Това заяви председателят на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ) и член на Националния съвет на БСП Калоян Паргов.

"За съжаление, проучването, което поръчахме на СИНПИ и което публикувахме на 23 септември, потвърди тази мрачна прогноза. Вчерашният резултат сбъдна нашите страхове, предвещаните мрачни прогнози, които имахме още от лятото и в края на коалиционното управление. В никакъв случай не съм искал Стратегическият институт да бъде лош пророк, но така или иначе като всяка неправителствена формация, която се занимава с обществено политически проблеми, това проучване отразява реалността и беше просто предвестник на нещо, за което трябваше да се вземе решение. Вие помните, че ние тогава говорихме вследствие на една дискусия, която организирахме с политолози и социолози за това върху какво би трябвало да се съсредоточи БСП до края на кампанията, за да може, ако е възможно да не се стигне до такъв едноцифрен резултат, който е болезнен за всеки социалист", поясни той пред БНР.

Председателят на СИНПИ не изключва БСП да участва в бъдещо управление в коалиция с ГЕРБ.

"При сегашното ръководство очевидно всичко е възможно. Както с идеологическия ни опонент "Демократична България" бяхме в едно управление, няма да се учудя, ако този път се съберем и с ГЕРБ", обобщи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари