Кълняха ме да сънувам Цвети всяка вечер!

0
Любомира Казанова: Получавах съобщения, че съм провалила живота на Цвети
Любомира Казанова: Получавах съобщения, че съм провалила живота на Цвети

Кълняха ме, обвиняваха ме, че аз съм виновна за това, което се случи с Цвети, разказа Любомира Казанова, която смени Цвети Стоянова на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел.

18-годишната девойка тренира с грациите ни от 3 години, но за първи път успява да влезе в титулярния състав.

"Беше ми много трудно. Дадох си сметка, че ще тръгнат обвинения, че заради мен Цвети е в това състояние. За това си казах, че трябва да бъда силна", разказа Любомира пред bTV.

Гимнастичката сподели, че е научила, че ще бъде част от ансамбъла за Европейското първенство в неделя - два дни преди грациите да заминат за Израел. Причината е, че в този ден Цветелина Стоянова изпратила съобщения на психоложката на отбора - Татяна Янчева и съотборничката й Християна Тодорова, с което заявява, че не иска да пътува за Израел.

"В петък вечерта разбрах, че Цвети не иска да играе, но тогава момичетата отидоха при нея да я разубеждават. В неделя Ива Ананиева ми каза, че ще пътувам", разказа тя.

"Получавах съобщения, че съм провалила живота на Цвети, кълняха ме да я сънувам всяка вечер, казваха, че госпожа Раева е любовница на баща ми", разказа Казанова.

"Не познавам тези хора, пращаха ми съобщения във Facebook", допълни тя.

Бащата на Любомира - Милко Казанов, който я е завел първи в залата по художествена гимнастика, когато е била на 4 години, сподели, че всяка вечер се е чувал с дъщеря си и я е съветвал да не обръща внимание на злобните съобщения.

"Вдъхвахме й сила и кураж. Казвахме ѝ да бъде уверена и спокойна и да не чете това, което се пише", допълни той.

Илиана Раева отговори на свой ред на нападките на кръстника на Цветелина Стоянова - Ангел Ангелов, който заяви, че Казанова е изместила Цвети, защото баща ѝ е на ръководна позиция.

"Ангеле, как се гледаш в огледалото, след като изсипа върху семейството на Любомира, върху този човек, който е шампион и медалист, върху това дете и върху цялата трагедия на Цвети? Как ще гледа семейството на Цвети?", попита Раева.

"След като е с връзки и аз съм протеже на Илиана и плащам как може тя три години да е резерва и защо до сега не съм го направил това нещо? Много е лошо на гърба на някаква трагедия да се прави сензация", каза Милко Казанов.

Председателя на БФХГ не спести и похвалите си за представянето на Казанова на шампионата в тежката ситуация.

"Справи се като световен шампион! В един момент, след ужаса, който преживяхме, я погледнах и си казах, че никой не си помисля какво чувства това дете, което след този шок е наясно, че трябва да играе абсолютно без грешка, защото вече бяха започнали нападките срещу отбора и треньора. Тя не показа по никакъв начин това, което става в душичката ѝ. Тя нито се разплака, тя нито говореше. Беше се затворила във себе си. Само играеше, тренираше и мълчеше", оцени Раева.

Любомира разказа, че се е готвила за тестовете за националния отбор за следващия олимпийски цикъл.

"Мечтите ми винаги са били да успея да се реализирам в този спорт, но никога не съм искала да изместя тези момичета, защото знам, че техният път е това и те трябва да си го завършат заедно. При така стеклите се обстоятелства, слушам треньора и изпълнявам!", разказа Казанова.

Илияна Раева коментира още, че Цвети не е в кома и се бори за живота си. Тя отново разказа, че Цветелина Стоянова е отказвала напоследък да тренира и когато я питали защо, тя само казвала: "Вие не ме разбирате".

Председателката на Федерацията по художествена гимнастика разказа и как са разбрали за инцидента. Тя лично разбрала от дъщеря си, която научила от приятеля на Цвети – Александър, когато били в автобуса на аерогарата в Израел. Тя веднага отишла при треньорката на отбора Ина Ананиева и обмисляли как да кажат на момичетата, преди да са разбрали от публикации в мрежата. Момичетата обаче видели, че Раева плаче и се досетили, че се е случило нещо – открили и публикации.

Илияна Раева каза също, че момичетата са били шокирани от злобата и омразата, които се изливаха през изминалата седмица най-вече върху треньорите. "Те са израснали с нас, ние сме ги възпитавали не само като състезатели, а и като личности", коментира тя.

"Няма по-гледано дете от Цвети в историята на художествената гимнастика. Тя беше мъничка, когато почина майка й. Всеки ден съм й носила сок от ябълки и моркови, когато беше по-малка. Купих й билки, защото не можеше да спи", разказа още Илияна Раева.

Тя е категорична, че решението на Цвети да посегне на живота си не е свързано с художествената гимнастика. "В тази ситуация няма виновен", настоя Раева.

Тази сутрин момичетата от ансамбъла ще посетят Цвети в болницата.
 

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари