Калкулатор на смъртта: Изкуственият интелект вече изчислява и кога ще умрем

1
Според проучване моделът, наречен life2vec, е точен в 78% от прогнозите си
Според проучване моделът, наречен life2vec, е точен в 78% от прогнозите си

Според проучване моделът, наречен life2vec, е точен в 78% от прогнозите си

Калкулатор на смъртта, който използва изкуствен интелект, може да предскаже с голяма точност кога даден човек ще се прости с живота. Алгоритъмът е дело на група учени от САЩ и Дания.

Според проучването моделът, наречен life2vec, е точен в 78% от прогнозите си, което го поставя на едно ниво с други изобретения, създадени за предсказване на подобни житейски събития. Но за разлика от тях, той работи като чатбот, използвайки предоставените му от човек данни, за да предскаже какво и кога ще последва.

Технологията е създадена от учени, трениращи изкуствения интелект да работи с огромен масив от данни. Експертите му подавали най-различна информация за над шест милиона реални хора в Дания, включително доходи, професия, местоживеене, наранявания и дори кога са били бременни.

Крайният им резултат е създаването на модел, който може да обработва ясно формулирани житейски факти и да генерира прогнози за вероятността човек да умре рано или за това какви ще са доходите му през целия живот, пише в. „24 часа“.

Според life2vec до по-ранна смърт водят фактори като мъжки пол, да имаме диагностицирано психично разстройство или да упражняваме професия, изискваща тежък физически труд. А сред факторите, които според програмата водят до по-дълъг живот, са по-високият доход или заемането на ръководна длъжност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари