„Калашников“ показа боен робот

0
Прототипът на управляем самоходен комплекс посреща гостите на международното изложение на отбранителната индустрия „Армия-2018“
Прототипът на управляем самоходен комплекс посреща гостите на международното изложение на отбранителната индустрия „Армия-2018“ Видео: Daily Mail

Безшумен мотоциклет, боен робот и електромобил – това са част от последните разработки на „Калашников“, които руският концерн показа на международното изложение на отбранителната индустрия „Армия-2018“.

Прототипът на управляем самоходен комплекс, който посреща гостите на входа на изложбената зала, безспорно предизвиква интерес. Засега той е просто неподвижен макет, но производителят обещава, че на следващото издание на форума ще бъдат демонстрирани част от възможностите му, свързани с решаването на инженерни и бойни задачи.

За първи път бе показан и електромотоциклетът UM-1 (Urban Moto), предназначен за масовия пазар. Достойнствата му се в значително понижените нива на шум и силно опростеното техническо обслужване. При зареждане UM-1 консумира 15 киловатчаса електроенергия. Развива скорост до 100 км/ч, като може да измине до 150 км. с напълно заредена батерия. Теглото му е 165-245 кг.

Електромотоциклетът се произвежда и във вариант за армията и полицията.

Електромобилът UV-4 се отличава с висока сигурност по отношение на защитата от пожари с случай на авария, изтъкват от „Калашников“. Също като мотоциклета, той е лесен за обслужване и употреба. Мощността му е до 50 киловата, максималната скорост – 80 км/ч., а запасът на батерията стига за пробег от 150 км.

UV-4 е с тегло 650 кг., дължина 3,4 м, ширина – 1,5 м и височина 1,7 м.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари