Какво влияние оказва алкохолът върху външния вид на жената

0
Наздраве, мили дами и имайте едно на ум
Наздраве, мили дами и имайте едно на ум

Поводи за празнуване и питиета има много през цялата година.

Всеки се присъединява към наздравиците с удоволствие. Някои не могат да се ограничат само с 1 или 2 питиета и продължават докато напълно загубят представа за времето и пространството.

Въпреки експерти твърдят, че умерената консумация на някои видове алкохол е полезна за здравето на сърцето и за предотвратяване на рак, прекалената употреба може да има пагубни последици за човек, алармира Actualno.

Ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато пиете алкохол:

• Хидратация

Алкохолът дехидратира кожата ви и изтегля от нея жизненоважни хранителни вещества за кожата, като витамин А. Без витамин А губите антиоксидантната защита, благодарения на която се случва производството на колаген и обмяната на кожните клетки. Дехидратацията също може да доведе до това, че кожата изглежда вяла, а бръчките изглеждат доста по-забележими.

• Кожни състояния

Алкохолът може да влоши състоянието на и без това чувствителната кожа. Хората, които страдат от розацея или псориазис, трябва да имат предвид, че алкохолът може да предизвика нежелано и неприятно обостряне на състоянието. Паякообразните вени могат да станат по-изразени, тъй като кръвоносните съдове, разширени от консумацията на алкохол, не се връщат в първоначалното си състояние.

• Целулит

Прекомерната консумация на захар допринася за появата на целулита, тъй като тялото я съхранява в мастните клетки. Алкохолът има високо съдържание на захар, поради което прекомерната консумация може да причини натрупване на грозен целулит. Всяка дама добре знае, че премахването му е почти невъзможно.

• Накъсване на косата

Ако искате да се радвате на дълги и красиви коси, ще е добре да оставите алкохолните напитки на заден план. Алкохолът лесно може да изсуши косата, което ще я направи чуплива с цъфтящи краища.

• Имунна система

Увредената имунна система може да бъде резултат от консумацията на твърде много и твърде често алкохол, което прави индивида по-податлив на бактериални и гъбични инфекции на кожата. Има дори доказателства, които предполагат повишен риск от появата на рак на кожата, съчетан с така наречените рискови поведения като тютюнопушене и незащитено излагане на слънце.

Няма съмнение, че прекалената консумация на алкохол се отразява сериозно на външния ви вид, но по-важното е, че засяга органите ви и правилното им функциониране. Пиенето в умерени количества има ползи за здравето, но не вдигайте чашата си твърде често, за да отбележите тост за крепко здраве. По-вероятно е да съсипете здравето си.

Алкохолът вреди не само на изброените по-горе системи от човешкото тяло, той вреди комплексно на целия организъм. В някои случаи уврежданията са безвъзвратни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари