Какво върши с пода ни евтина съставка, която всички имаме вкъщи

0
Той е топъл и вкусен, но знаели ли сте, че придава и отличен външен вид на дървените подове?
Той е топъл и вкусен, но знаели ли сте, че придава и отличен външен вид на дървените подове?

Той е топъл и вкусен и допада на вашия организъм, но дали сте знаели, че черният чай може да се използва и за постигане на отличен външен вид на дървените подове в дома ви?

Танините, естествени растителни молекули от групата на полифенолите, които се съдържат в чая, добавят топъл тон и извличат естествените цветове на дървото, пише сайтът Zajenata.bg.

Ако смятате, че на пода в дома ви му е необходимо леко освежаване, просто вземете няколко пакетчета. Той ще го почисти, ще го направи ослепителен и ще предотврати по-нататъшното развитие на бактерии. Освен това всичко е напълно естествено, така че няма да се налага да поемате вредните химикали от различните химически средства за почистване.

В два литра вряща вода се добавят осем пакетчета черен чай и престояват от 10 до 15 минути. Това представлява смес за тъмни подове, а ако подовете в дома ви са по-светли, поставете по-малко пакетчета чай, например от четири до шест.

Когато полученият чай се охлади, намокрете едно парцалче и изпробвайте на малка част от пода. При нанасянето на чая на пода следвайте шарките на дървото. Погрижете се парцалът да не бъде прекалено влажен, а подовете да бъдат чисти, преди да започнете с тази процедура.

За това начинание използвайте само черен чай и вашият под ще грее както никога преди!

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари