Какво успяха да свършат депутатите преди лятната ваканция?

1
С какво ще запомним работата на народните представители?
С какво ще запомним работата на народните представители? Видео: bTV

С какво ще запомним работата на народните представители?

Какво свърши и какво не парламентът преди лятната им ваканция? Доколко успешна е „сглобката“ на кабинета и къде да търсим подводните камъни? Отговор на тези въпроси дават журналистите Велислава Попова и Ивайло Цветков-Нойзи, политическият анализатор Слави Василев и финансистът Левон Хампарцумян.

Според Велислава Попова ДПС в момента са минали на първа линия и много решения се взимат заедно с тях.

За ПП-ДБ това е най-големият компромис и риск. Как това ще се развие докрай и къде ще е успехът и къде провалът. Ще има доста дълъг период и той е свързан с това какви промени ще могат да приемат в Конституцията“, коментира Попова, цитирана от bTV.

Според нея относно промяната ѝ има много подводни камъни и дълъг процес, в който ще се изберат регулатори.

„Аз виждам нещо историческо. От 2013 г. насам досега идеята на агентите на промяната беше революционна. Сега изведнъж започваме да си говорим за еволюция. Не стана с площадите, получи се паритет, серия от служебни правителства и затова вече си говорим за еволюция. Изведнъж всичко може“, коментира от своя страна Ивайло Цветков-Нойзи.

„Тази коалиция има шанс да бъде устойчива. Не предполагах, че такъв лупинг и такава чупка в кръста на българския политик е възможна“, каза политическият анализатор Слави Василев.

„Една от промените в Конституцията, която се лансира, е, ако те премахнат служебните кабинети, то властта на партиите, които са направили тази коалиция, ще остане в тях“, допълни той.

Ако началото на политическия сезон на промяната започна с протестите и вдигането на юмрука на президента, то сега сме свидетели на неговия край. И виждаме кой срещу кого е бил - кой е бил за промяната и къде е било статуквото“, посочи още Василев.

Според Левон Хампарцумян не трябва да разглеждаме българската политика като мач „Левски“ - ЦСКА.

Политиците искат да разполагат с публичните пари. Ако погледнете от тази гледна точка, всичко е логично - и юмруците, и консенсусът между партиите. Пътьом е хубаво да свършат някоя добра работа за икономиката на страната“, на мнение е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари