Какво трябва да свършим в градината през май месец

0
Ако искате в средата на лятото в градината ви да цъфтят макове и гипсофила, разпръснете сега семената им между останалите растения, като ги покриете с малко пръст и леко притиснете отгоре
Ако искате в средата на лятото в градината ви да цъфтят макове и гипсофила, разпръснете сега семената им между останалите растения, като ги покриете с малко пръст и леко притиснете отгоре

Подрежете розите и ги завържете към ограда или специална решетка

Разпръснете малко дървесна пепел около делфиниумът и божурът, така ще се почувстват по-добре, съветва Mila.bg

През май е важно да почистите градината от плевели. Оплевете леглата на многогодишните растения като внимавате, да не извадите и нежните саморасли.

Някои цветя имат нужда от подпора, за да не паднат, когато се издължат повече. Поставете при необходимост пръстен около храсти като божура.

Ако искате в средата на лятото в градината ви да цъфтят макове и гипсофила, разпръснете сега семената им между останалите растения, като ги покриете с малко пръст и леко притиснете отгоре.

Орежете издънките по клоните на овошките, веднага, след като се появят.

Захванете от семена зелените подправки. Ако искате да имате и мента, засадете я в голям пластмасов контейнер (например голяма туба за вода), чието дъно е махнато.

През този сезон къртиците се активизират, търсейки партньор, а също и храна в градината. Вземете от специализиран магазин препарат, който съдържа рициново масло. Миризмата му ги прогонва.

И още: окастрете късно цъфтящите храсти, вечнозелени и живия плет, ако има такъв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари