Какво трябва да променим, ако искаме да станем милионери?

1
Средният човек иска да се чувства удобно, докато богатите са стимулирани от несигурността
Средният човек иска да се чувства удобно, докато богатите са стимулирани от несигурността

Почти всеки има нужните качества, за да бъде милионер.

Така смята Стив Сиболд, който сам е успял да натрупа своето състояние. "Както повечето неща в живота, да станете добри в печеленето на пари не е по-различно от това да станете добри в което и да е друго", пише той в книгата си "Как мислят богатите".

И както повечето неща в живота, успехът не се появява просто така. Ако искате да сте милионерш, ще трябва да направите някои промени в начина, по който живеете - и няколко жертви, пише CNBC, цитирано от Money.bg.

Ето 11 неща, от които богатите са се отказали:

Не мислят на дребно

"Основната цел в живота на повечето хора е да се пенсионират на 65 г., като надеждата е да имат достатъчно средства, за да оцелеят, докато умрат", пише той. Не се страхувайте да мислите по-мащабно. В крайна сметка средният човек "притежава всичко необходимо, за да изкарва повече пари, отколкото харчи".

Не се концентрират твърде много върху спестяванията

Макар богатите да познават и ценят важността на това да пестят и инвестират, те също така знаят много добре, че ключът към забогатяването е да се концентрират върху увеличаване на доходите си.

Стабилната заплата

По принцип, повечето хора избират да получават възнаграждението си като стабилна заплата, казва Сиболд. В същото време богатите предпочитат да го получават на база резултатите си - и много често са самонаети. "За повечето това (стабилната заплата) е най-бавният път към просперитета", казва той, докато собственият бизнес е най-бързият път към богатството.

Те не купуват неща, които не могат да си позволят

Средната класа е популярна с това, че живее над възможностите си, пише Сиболд. Богатите пък не харчат всичко, което изкарат, имат няколко източника на доходи и плащат първо на себе си - т.е. пестят и инвестират.

Изберете сума, която може да отделяте всеки месец от заплатата за инвестиции и спестявания и заделяйте тези средства веднага щом я получите.

Забавленията

Богатите предпочитат да са образовани, отколкото да се забавляват, казва Сиболд. Те оценяват мощта, която образованието и след университета дават. Когато влезете в дома на богат човек, ще видите огромната библиотека, пише той. В същото време останалите хора предпочитат романи, таблоиди и списания.

Токсичните връзки

Тук не говорим само за вашата половинка, а за цялостната ви приятелска среда. Тези, с които прекарвате свободното си време, определят до голяма степен и вашия успех.

Носталгията

Вместо да си припомняте с наслада "добрите стари времена", мечтайте за бъдещето и правете планове. "Хората, които смятат, че най-добрите им дни са зад гърба им, рядко забогатяват и често се борят с нещастие и депресия", пише Сиболд.

Откажете се да търсите винаги удобството

Средният човек иска да се чувства удобно, докато богатите са стимулирани от несигурността. Да станете милионер не е лесно и трябва да поемате рискове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари