Какво си казаха Радев и Цветанов?

1
Днес те се срещнаха във връзка с поредицата консултации за предстоящите избори
Днес те се срещнаха във връзка с поредицата консултации за предстоящите избори

Днес партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" бе поканена на среща с президента Румен Радев.

Това бе част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот.

"Много е важно да има доверие в изборния процес, а то се изгражда с адекватни мерки, взети от държавата, тяхното популяризиране и всеобхватна и достъпна информация за това как ще протичат тези избори", каза президентът, предава Агенция Фокус.

По думите му хората трябва да видят, че има механизми за предотвратяване на всякакви манипулации.

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов се обяви за промени в Изборния кодекс. Като тревожно той отечете, че нямаме законодателна готовност и подзаконова нормативна уредба, която да регламентира провеждането на изборния процес, в който да бъде защитено както конституционното право на глас на българите, така и тяхното здраве. Като друго притеснение Цветанов посочи броенето на изборните резултати. Той подкрепи онлайн предаването на начина на броенето на бюлетините и оформянето на изборните протоколи.

В момента извънпарламентарните партии участват в консултациите в съответните секционни избирателни комисии, но те могат да запълнят незапълнените квоти от парламентарно представените партии. Това, което предлагаме, е да има възможност законодателят да предвиди двама члена, както да бъдат от извънпарламентарните партии в ЦИК, също така да бъдат като членове на СИК. Това ще гарантира и ще даде повече увереност и спокойствие за това, че изборният процес няма да бъде манипулиран“, посочи председателя на „Републиканци за България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари