Какво ще се случи, ако закрепите винетка с тиксо към предното стъкло?

0
Глоба отнесе шофьор на камион, защото карал без винетка
Глоба отнесе шофьор на камион, защото карал без винетка

Ако лепенката е закрепена с тиксо или изобщо я няма, глобата е от 100 до 1000 лева. Веднъж поставен, стикерът не може да се ползва втори път.

Глоба в размер на 3000 лева е наложена на шофьор на товарен автомобил, за това, че е бил хванат да кара без винетка, информира Novini.bg.

Управляваният от него „Камаз“ е бил проверен от пътните полицаи на Чеперале, които установили, че товарният автомобил се движи без необходимият винетен стикер.

Наказателното постановление е на шефа на РУП Чепеларе, който определил и размера на сериозната санкция.

Мъжът атакувал глобата на две съдебни инстанции, но в края на миналата седмица магистратите потвърждават наказанието. Решението на Административен съд – Смолян е окончателно и не подлежи на обжалване.

1 500 лв. глоба отнесе и превозвач от Девин, който е хванат да шофира без тахографски листове. В момента текат проверки на "Пътна полиция" на територията на цялата страна.

Униформените служители контролират шофьорите за наличието на винетни стикери. Полицейските действия се синхронизират с местните структури на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", както и с мобилните групи на АПИ.

Патрули на "Пътна полиция" следят за неизрядни водачи. Стикерът трябва да е поставен в долния десен ъгъл на предното стъкло, гласи инструкцията.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари