Какво показва денят, в който си роден

0
Според старите български вярвания има добри и лоши дни, в които е добре или не да се родиш
Според старите български вярвания има добри и лоши дни, в които е добре или не да се родиш Снимка: Pixabay

Ако погледнем назад във времето ще открием, че старите българи са вярвали в различни неща свързани със своя бит и живот. Едно от тези вярвания било, че има добри и лоши дни, в които е добре или не да се родиш

Всички са вярвали, че е добре те да се знаят, защото са знак за цял живот, в скрития смисъл на който се крие загадката на всичко онова, което ни се случва във и отвъд него, пише Edna.bg. Ето и какво казват нашите предци за отделните дни: 

Понеделник - Добре е да се родиш в понеделник. Роденото в понеделник ще е обичливо, с хубави очи и лице. Ще е кротко, ще има много любов и добър живот.

Вторник - Вторник, а на места и петък, се смятат за не много добри дни за раждане. Човек ще стане сух на лице, може да е смирен, ала горделив. Такива хора обаче са силни, богати и живеят дълго. 

Сряда - Детето, родено в сряда, ще е хубаво на лице, ще има стремеж към духовното. Ще бъде верен, чистосърдечен, честен, но не особено богат. 

Четвъртък Денят се приема двузначно и като добър, и като лош. Добре е, че роденият в този ден ще има бяло и червено лице, хубава снага, светли и умни очи. Ще живее много. Лошо е, че ще бъде скитник, „никъде кол няма да забие“. 

Петък - Приема се за добър ден за раждане. Роденият в петък е смирен. Той ще се изучи, ще забогатее, ще е честит господар, ще живее дълго. 

Събота - Роденото тогава дете ще прави, каквото поиска и ако има късмет, ще стане богат търговец и ще пътува. Роденият в събота се нарича съботник. На такова дете всички в семейството гледат с голяма радост и почит.

Неделя - Добър и личен ден. Хубаво е детето да се роди в неделя. Ще е късметлия в живота, ще е честито, разумно, с хубаво лице, смирено, кротко, ще обича истината и ще мрази лъжата. Момичето ще е кипра ще обича да се гизди и облича в най-лични премени. Каквото и да облече, ще ще й прилича. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари