Какво ли си "мислят" птиците за тунела в квартал "Родина"?

1

За два дни жп-линията в участъка на бул.“Родина“ в едноименния квартал в Русе бе преместена.

Преди това тежки машини трамбоваха трасето, където временно ще бъде изместена жп линията.

Целта е да може да се копае безпроблемно под нивото на настоящия железен път за тунела, който е известен с името пробива "Кауфланд“. Това пише вестник "Бряг", който е проследил работата "от птичи поглед". Изпълнението на строителните работи става на етапи, така че най-малко да се затруднява движението.

Тунелът тръгва в зоната между магазините „Кауфланд” и „Практикер”, минава под жплинията и излиза между блоковете „Драва” и „Мала планина” в кв. „Родина”. Всички улици, които ще се свързват с подземното съоръжение, ще бъдат основно ремонтирани и разширени. През подлеза ще има и пешеходна зона, така че освен коли, и граждани да могат да минат напряко.

Според изчисленията,  живеещите в „Родина” ще си спестят поне по три километра обиколка, за да стигнат до центъра, а новата отсечка ще е дълга около километър. В района на ул. „Чипровци” близо до детската градина ще се направи кръгово кръстовище.

Общата стойност на тази част от проекта възлиза на 5 909 107.54 лв. Според предварителните разчети, пробивът "Кауфланд" трябва да бъде готов до 1 октомври, припомня "Бряг".

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари