Какво е значението на датата 11.11?

1
В някои култури 11.11. се счита за щастлива дата
В някои култури 11.11. се счита за щастлива дата

В някои култури 11.11 се счита за щастлива дата

В България 11 ноември е денят на Свети Мина, един от най-почитаните български светци. Той е покровител на семейството, сираците и бездомните, пътуващите на дълъг път, воините, на всички народни лечители и знахари. На този ден се правят специални молитви за здравето на децата, за радост и благополучие в дома.

В много страни по света 11 ноември е ден на паметта на загиналите във войните. Във Великобритания и страните от Британската общност се отбелязва като Remembrance Day, в Германия - като Volkstrauertag, във Франция - като Jour de l'Armistice. На този ден се провеждат официални церемонии и паради, а хората носят червени макове като символ на паметта.

В Китай и други азиатски страни 11 ноември е известен като Ден на самотните. Той се отбелязва като ден, в който хората празнуват своята самотност или търсят любов. На този ден се провеждат различни събития, като например състезания за запознанства, партита за самотни хора и т.н.

В някои култури 11.11 се счита за щастлива дата. В Япония се нарича "ден на любовта" и се смята, че е благоприятен за започване на нови взаимоотношения. В САЩ се нарича "ден на късмета" и се смята, че е добър ден за правене на сделки и залагане на пари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Пунта Мара
    И в България може да се отбелязва като Ден на загиналите. На тази дата приключва Първата световна война и започва втората национална катастрофа за България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари