Какво е общото между "50 нюанса сиво", "Здрач" и Паулу Куельо?

0
"50 нюанса сиво" се превърна в по-актуална тема от Украйна, ИДИС и Бойко Борисов взети заедно!
"50 нюанса сиво" се превърна в по-актуална тема от Украйна, ИДИС и Бойко Борисов взети заедно!

Стадното чувство... май

"50 нюанса сиво" се превърна в по-актуална тема от Украйна, ИДИС и Бойко Борисов взети заедно! Причината е известна - добрата рекламна кампания на филма го изстреля във висините, още преди да е тръгнал по кината. Основателно или не, все още не знам...

Защото НЕ СЪМ ГО ГЛЕДАЛА! И това е логична спирачка за моята скромна личност да го коментира.

Все едно да накараш екскимос, който не е мърдал от северните ширини, да сподели мнението си за субекваториалния климат! Някак нелогично ми се струва.

Същата драма имаше и със "Здрач" преди време. Пародиите към филма бяха по-популярни от самата оригинална лента. И хората умираха да се правят на остроумни и безкрайно интелигентни, като обясняваха колко повърхностна и глупава е трилогията. Лошото беше, че в голяма степен, т.нар. аудитория дори не си беше направила труда да отдели мъчителния час и половина, за да изгледа любовната история между Едуард и Бела. Мъчителен, защото аз го направих. Като абсолютен киноман реших, че трябва да изгледам "Здрач" и да кажа тежката си дума, която естествено беше толкова тежка, колкото е и меродавно мнението ми за политиката на Обама - тоест николко.

Защото мнението ми за филмовото изкуство е на ценител, а не на специалист, за да държа всички да се съобразят с него.

Същото негативно мнение имам и към Паулу Куельо, който от "българския читател" бе заклеймен като авторът на манИкенкИте. Потрудих се да изчета всяка една негова книга, за да си направя извода, че човекът просто е изкопирал и опростил Карлос Кастанеда и Алберто Моравия. С две думи - не става! Но пак държа да подчертая, че това е моето скромно мнение на читател.

И отново съм убедена, че "мразещите" и "шегуващите" се с Куельо не са чели "Под игото", а камо ли да са попрегледали "11 минути", за да слагат етикети.

И това е тенденция - у нас със сигурност, за останалия свят не мога да твърдя, защото признавам си (ето, не е страшно), че НЕ ЗНАМ. Тенденция да се пуснем по гребена на вълната, без да мислим, без да сме "опитали" въпросната вълна.

И сега вълната е да мразим "50 нюанса сиво" - ок, скачайте на нея, но както сподели един мой познат във Фейсбук: "Това, че не харесвате 50-те нюанса, не ви прави по-умни и възвишени, колкото и да ви се иска". ;)

Източник: No-comment
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари