Какво е дежавю и защо го преживяваме?

0
Дежавю е феномен, който е много труден за изучаване, защото се случва изключително рядко
Дежавю е феномен, който е много труден за изучаване, защото се случва изключително рядко

Дежавю е феномен, който е много труден за изучаване, защото се случва изключително рядко

Като цяло дежавю е моментът, когато на човек му се струва, че това, което става около него в даден момент от времето, се е случило по-рано и напълно или почти напълно съвпада, разкрива Actualno.com.

Вселената се опитва да се свърже с нас

С други думи, това е нашата интуиция, но не обичайната, която е симбиоза от вътрешен глас и житейски опит. Това е нещо различно, нещо по-силно и по-необяснимо. Специалистите смятат, че дежавю може да бъде сигнал свише какво трябва да направите в дадена ситуация или предупреждение, че е възможно да стане нещо изключително важно. Във всеки случай, ако изпитате дежавю, това означава, че трябва да погледнете и в двете посоки, защото наближава много важен и съдбоносен момент. Възможно е той вече да е на път.

По един или друг начин, но дежавю може да е доказателство, че имате много тясна връзка с висшите сили.

По този начин спомените от минал живот се връщат, за да ви преследват

Битува мнението, че човек след смъртта не е задължително да остане на небето или в другия свят. Той се преражда, приемайки ново превъплъщение. Във всеки случай при прераждането човек забравя миналия си живот. Много експерти в областта на биоенергетиката смятат, че това не е съвсем вярно. Да, ние не помним какво се е случило в минали животи, но понякога може да изскочи в паметта ни под формата на дежавю. Трудно е да се определи колко често ни спохождат подобни спомени.

Това обяснява факта, че не всички хора имат дежавю. Новите души, които живеят първото си въплъщение, не могат да имат това чувство, защото нямат какво да си спомнят.

Прераждането на Вселената и теорията за мултивселените

Това е друга доста противоречива, но валидна теория. Съществува мнението, че нашата вселена е нараствала и се е срутвала много пъти, а сегашната ни вселена е просто още една фаза на растеж. Учените вярват, че има сили, които наистина са способни да накарат Вселената да не се разширява, както сега, а да се свива. Не е известно колко пъти Вселената е възниквала и се е срутвала, но езотеричните експерти по някаква причина смятат, че във всеки нов жизнен цикъл на Вселената е имало Земята и хората, живеещи на нея, но от гледна точка на фундаменталната наука е абсолютно ясно, че това не може да е реално.

Но има и друга теория, която вече е подкрепена с научни доказателства. Според нея има невероятно голям брой Вселени, които отразяват абсолютно всичките ни жизнени пътища. Тази теория е свързана с принципа на неопределеността на частиците. Според тази теория безброй други вселени се развиват успоредно с нас в момента. Може би дежа вю по някакъв начин е свързано с нас от тези паралелни светове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари