Какво е да пътуваш с автобус на "Юнион - Ивкони"?

6
Да пътуваш с автобус от София до Русе си е голямо приключение
Да пътуваш с автобус от София до Русе си е голямо приключение

Да пътуваш с автобус от София до Русе си е голямо приключение.

Сега ще ви покажем поредните неволи на пътниците, станали "жертва" на фирма "Юнион - Ивкони".

Надя Маринова ни разказва за всичко, което се е случило по време на нейното пътуване (публикуваме писмото без редакторска намеса):

На 10.04.2017 г пътувах с автобус на фирма "Юнион - Ивкони" с регистрационен номер СВ 8842 ВР по маршрут София - Русе, тръгващ в 17:00 часа.

Автобуса беше с технически проблем, защото постоянно имаше включена аларма - звуков сигнал, който изнерви пътуващите. Също така в района на София се наложи шофьора да отстрани "малък" проблем. Наложи се още няколко пъти да се отстранява малък технически проблем.

При престоя шофьора ни убеждаваше, че тази аларма трябва да свири, защото е връзка с компютъра. Мисля, че заблуждаваше пътниците, за да ги успокои.

И така до 1 километър след село Волово, когато автобусът внезапно спря. Повреда - вратите не се отварят и не може да продължи.

Шофьора се обади на собственика и диспечера да изпратят автобус, който да извози пътниците до Русе. Естествено му отказаха поради късния час, невъзможност да се осигури автобус, шофьор и т.н.

Шофьорът обяви, че становището на собственика е пътниците да си извикат такси за своя сметка. А на следващия ден трябвало да се отиде в офиса за да се осребрят касовите бележки.

Мисля, че това е абсолютна безотговорност на диспечера и управителя на фирмата - пътниците сами да си плащат такситата, защото доброволно са се качили в автобуса.

Пътниците са си платили да ги закарат до крайната точка - фирмата е задължена да изпълни нейната част от "Договора". А щом искат и с таксита да го направят.

Обадихме се на телефон 112, при което на място дойде екип на пътна полиция с автомобил Р 7370 РР. Пътния полицай се зае да помогне на шофьора за отстраняване на проблема. Но в случая не се направи констативен протокол, не се санкционира фирмата независимо, становището  му относно неизправността на автомобила.

След дълги разговори с дежурния диспечер на фирмата превозвач все пак бяха изпратени таксита за сметка на собственика, които да придвижат пътниците до крайната дестинация със закъснение от 3 часа.

Остават следните въпроси:

- Защо се допускат неизправни автобуси да превозват пътници?

- Какви действия трябва да предприеме фирмата превозвач в случай на авария?

- Каква е отговорността на фирмата превозвач за причинените неудобства и закъснението?

- Следва ли, да компенсират пътниците за причинените неудобства и закъснението?

Всички пътници трябва да знаят своите права.

Надя Маринова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари