Какви са сценариите за развитието на войната в Украйна

0
Според проф. Дичев вече сме в състояние на Студена война
Според проф. Дичев вече сме в състояние на Студена война Видео: NOVA

Коментар на журналиста Бойко Станкушев и проф. Ивайло Дичев

В ефира на „Здравей, България” по NOVA  журналистът Бойко Станкушев и проф. Ивайло Дичев коментираха какъв ще е вероятният ход на войната в Украйна и ще има ли последици за Балканите.

„Осмелих се да кажа, че сме в предвоенно положение. Смятам, че Украйна е само първият ход. Руснаците са възпитани да мислят, че са империя, че са над другите. Трябва правителството и обществото да натиснат и да се предприемат мерки, за да се засили отбранителните способност на България”, смята Станкушев.

Според него поведението на Путин трябва да бъде анализирано.

„Важно е анализаторите на големите служби да се опитат да разберат как работи мозъка на президента на Русия  и на най-близките му хора. По време на разпада на СССР той е бил на 37-38 г. Дотогава е бил офицер от КГБ в Германия. Той е дресиран да е над германците и Запада и не разсъждава като цивилизован човек”, каза още журналистът.

Според проф. Дичев вече сме в състояние на Студена война.  

„Глобализацията приключи. Трябва да сме готови да си затегнем коланите – повишаване на цената на петрола, газа. България трябва да е готова да вдигне ветото над Северна Македония. Балканите са слабата точка в Европа. Следващият удар ще бъде тук”, каза още професорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари