Какви са съвременните методи за лечение на аритмия?

1
Коментар на д-р Искрен Гарвански
src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=3b8559eb04&autoplay=1&stopframes=1" width="100%" height="100%" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="">
Коментар на д-р Искрен Гарвански Видео: NOVA

Как иновациите подобряват качеството ни на живот? Как помагат за лечението на опасните аритмии?

Електрофизиологът д-р Искрен Гарвански на пациенти с аритмия, при които не влияе медикаментозно лечение се прави аблация, чийто резултати се получават на третия месец, предава NOVA.

"До третия месец може да има аритмия, но това е нормално. Най-честите аритмии са предсърдното мъждене при по-възрастни хора, при по-младите не са животозастрашаващи. При пациентите, преживели инфаркт лечението трябва да е най-интензивно", посочи той.

По думите му най-опасните аритмии са камерните. "При тях функцията на сърцето бива възпрепятствана. Човек губи съзнание, а може и да загуби живота си внезапно. Пример е случилото се с футболиста Кристиан Ериксен. Няма пик на аритмията", обясни медикът. И допълни, че над умерената употреба на алкохол е рисков фактор за развитие на аритмия.

"При младите хора става дума за предразположение. Много рядко се държат на конкретен рисков фактор. Ако дълги години пуши цигари, това може да доведе до последствия. При много от аритмиите, пулсът е учестен. Лечението е различно. Когато аритмията е регистрирана на кардиограма, аблацията изгаря огнището ѝ. Чрез нея със специален катетър се загрява и прави неактивна зоната, от която започва аритмията", коментира д-р Гарвански.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари