Какви са неосъзнатите ви страхове?

0
Какво е първото нещо, което виждате на картинката?
Какво е първото нещо, което виждате на картинката?

Какво е първото нещо, което виждате на картинката?

То показва какви са неосъзнатите ви вътрешни страхове, оказващи влияние върху живота ви, пише Rozali.com

Момиченце

Повечето хора виждат първо централния образ в картинката - малкото момиченце. И това е така, защото повечето от неосъзнатите страхове на хората се коренят в детството им. Липсата на здрава емоционална връзка с родителите ви като деца може да е причина да изпитвате страх от изоставяне, страх да останете сами, където и да било, страх от тъмното и т.н. Подсъзнателно навярно вие сте едно непораснало дете с всички за него присъщи страхове. Много хора ги преодоляват чак, когато намерят стабилна опора в живота си в лицето на любовната си половинка, тъй като тогава получават така желаните в детска възраст нежност, подкрепа, закрила и любов.

Пеперуда

Пеперудата е символ на новото начало, на трансформацията, на предоставени възможности. Ако първо ви е направила впечатление пеперудата, то навярно един от най-големите страхове в живота ви е да не изпуснете възможностите, които ви се предоставят. Страхувате се, че няма да може да постигнете целите си, страхувате се от провала, страхувате се да мечтаете, защото може би мечтите ви няма да се сбъднат, страхувате се някой или нещо да не "отрежат" крилата ви и да не се приземите с гръм и трясък на земята.

Ягода

Ягодата в картинката е абстрактен образ на сърцето и се свързва с подсъзнателния ви страх, че няма да намерите любовта в живота си. Навярно се страхувате от обвързване, страхувате се да обикнете някого, за да не се окажете с разбито сърце. 

Паяк

Ако това е първият образ, който сте забелязали, то навярно сте притеснителни и мнителни по всяко време. Страхувате се дори в най-безопасната среда, оглеждате се за малки опасности, които могат да дебнат от всеки ъгъл. Не се чувствате спокойно никъде и постоянно се оглеждате за евентуални заплахи. Всеки шум ви кара да се обръщате в търсене на източника му. Безпокойството и паническите атаки са нещо, с което се борите всеки ден.

Дървета

Дървото е символ на корените на човек и самоидентичността му. Ако първото, което виждате на картинката, са дърветата, то значи може би изпитвате вътрешен конфликт със себе си, а страховете ви са от емоционално естество. Изпитвате несигурност, съмнение, сякаш не знаете къде е мястото ви в живота. Страхувате се да пуснете корени, където и да било.

Мечета

Плюшеното мече е най-доброто успокоително за всяко дете. Когато ги е страх, децата бързат да гушнат любимото си мече. В случая двете плюшени мечета в картинката говорят за нещо много интересно - страх ви е от страховете ви. Страхувате се да не срещнете нещо, от което може да ви хване страх. Може би в детството ви се е случило нещо подобно, а е нямало плюшено мече, което да ви успокои, или мама не е била наблизо или като цяло е нямало нищо, което да ви защити от страха ви. И този страх е останал и ви терзае и сега - да не се уплашите от нещо, каквото и да е.

Череп

Погледнато по-отдалече на картинката се вижда череп. Ако това е първото нещо, което сте видели, то един от най-големите ви страхове е смъртта. Страхувате се да не загубите вблизките си, страхувате се за собствения си живот, страхувате се да не останете сами в живота си. Може би вече сте преживели загуба на близък човек и това е било голяма травма за вас, която се е превърнала в постоянен страх от смъртта.

Източник: Rozali.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари