Какви функционалности има новият тунел „Железница”

1
Пътят от Симитли до Благоевград вече се изминава за 4-5 минути
Пътят от Симитли до Благоевград вече се изминава за 4-5 минути

Пътят от Симитли до Благоевград вече се изминава за 4-5 минути

След около 5 години строителство във вторник беше пуснато движението по най-дългия тунел у нас – „Железница” на автомагистрала „Струма”. Шофьорите изразяваха радостта си от новата инфраструктура по различни начини. Някои надуваха клаксоните, навлизайки в тунела, други форсираха двигателите. Пътят от Симитли до Благоевград вече се изминава за 4-5 минути.

Тунел „Железница” наподобява истински жив организъм, който е „обучен” да реагира при различни аварийни ситуации. Системите в съоръжението могат да ограничат достъпа до тръбите буквално за минути. Ако операторът не реагира при възникнал проблем – предмет на пътя аварирала кола и пр., тунелът автоматично взема решение за действие.

В случай на пожар най-близкият вентилатор ще се задейства и ще ограничи огъня, лишавайки го от кислород. Автоматично гласово съобщение пък ще съветва участниците в движението да се евакуират.

Съоръжението разполага и с много телефони. Само с вдигане на слушалката се осъществява връзка с оператор. Осветлението в тръбите пък е енергоспестяващо. Четири икони са вградени в строежа на „Железница”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари