480 превишения на скоростта са засечени в тунел “Железница” за една седмица

0
Разрешената скорост в тунела е 80 км в час
Разрешената скорост в тунела е 80 км в час

Разрешената скорост в тунела е 80 км в час

480 превишения на скоростта в тунел “Железница” на АМ “Струма” са регистрирали камерите само за една седмица след пускането на новото съоръжение, съобщиха от полицията. Някаква еуфория била обладала шофьорите, които преминават през съоръжението. На камери дори се виждало как водачи спират в тунела, слизат хора, правят си селфитата, разглеждат и продължават, което е абсолютно забранено.

Разрешената скорост в тунела, който е дълъг 2 км, е 80 км в час, но масово водачите я нарушавали.

По този повод областният управител на Благоевград Мария Димова свика работна среща и поиска да се засили контролът, пише Труд.

В тунела функционират над 100 камери, които засичат скоростта. Така тайно нарушение няма, а изпълненията на онези, които ползват тунела за собствени забавления, се докладват на “Пътна полиция”. Редовно от двете страни на съоръжението има и патрулка с камера.

Заради предстоящите празниците ще има засилено полицейско присъствие.

В случай на пътен инцидент или затваряне на една от тръбите те ще се използват за безопасно извеждане на пътниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    К'ъв контрол? К'ви 5 лв.?
    Под знака за ограничената скорост "80 км" да поставят още една табела с надпис "1000 лв. глоба" за нарушителите. И нека всеки нарушил ЗДвП да си плаща за гяволъка! На тарикатите трябва да им се бръкне в джоба, иначе няма оправия в нашата държава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари