Какви държавни мерки се вземат в Русе за намаляване на ценовото напрежение?

1
Имаме много участници в Кампанията "Достъпно за вас“ в малките населени места - Шумен, Русе, Перник, заяви министърът на икономиката
Имаме много участници в Кампанията "Достъпно за вас“ в малките населени места - Шумен, Русе, Перник, заяви министърът на икономиката

Имаме много участници в Кампанията "Достъпно за вас“ в малките населени места - Шумен, Русе, Перник, заяви министърът на икономиката

"Продължаваме с активните мерки за намаляване на ценовото напрежение". Това заяви министърът на икономиката Богдан Богданов по време на брифинг в Министерството на икономиката, предаде Агенция Фокус.

"Продължаваме с активните мерки за намаляване на ценовото напрежение. Кампанията "Достъпно за вас“, която стартира в края на месец ноември показва добри резултати. Стартирахме с 3-ма участника, 200 обекта в цялата страна, в момента обектите са 500. Имаме и много участници в малките населени места - Шумен, Русе, Перник. Малки вериги се включиха също, за да дадат достъп на потребителите до основни продукти от първа необходимост на възможно най-добри цени“, каза още той.

"Това, което видяхме, е, че дори участници, които не са се включили пряко в самата кампания, по свой начин предлагат аналогични стоки на едни от най-добрите цени, които те могат да ги предложат“, обяви Богданов.

Целта на Министерството е да се постигне по-добра информираност на потребителите, така че всеки един да знае къде и на каква цена може да си закупи определен продукт.

Министър Богданов каза още, че през 2024-та година ще бъдат включени нехранителни и аптечни вериги в кампанията.

Инициативата трябва да прерасне в основен инструмент за осведомяване на българите за прехода от лева в евро.

В КЗП се очаква преструктуриране: "В момента Комисията за защита на потребителите не функционира по предназначение. Тя е използвана за различни други, може би корпоративни цели, но не да изпълнява своята основна функция“, заяви министърът.

"Това беше една от причините в края на миналата година да поискаме оставката на ръководството. В момента обсъждаме промяната в ръководството на КЗП“, каза още Богданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари