Как жена оцеля три дни без храна и вода в планината

0
Василка помни всичко, видяла е вълк през нощта - разказ на дъщеря ѝ
Василка помни всичко, видяла е вълк през нощта - разказ на дъщеря ѝ Видео: NOVA

66-годишната Василка е изминала 40 километра

История като от филм. Жена оцеля след 72 часа без храна и вода в планината. След 3-дневно издирване откриха 66-годишната Василка.

Тя била във вила в столичния квартал „Сеславци”, но вместо да се прибере в дома си в Челопечене, объркала посоките и се озовала чак при Своге - на 40 километра от мястото, на което била първоначално. В издирването и се включват пожарна, полиция и доброволци.

Сигнал за изчезването подава дъщерята на Василка – Ралица Маркова. Майка ѝ била с приятели на вила в гората.

Последно ми каза, че се прибира към Челопечене, но ѝ пада батерията на телефона. Каза ми да ѝ оставя ключовете. След това изгубих контакт с нея”, разказва пред NOVA Ралица. Тя се чула с приятели на майка си, които не знаели къде е. Тогава подава сигнал в полицията за изчезването. Веднага започва издирването.

Колеги от 5-о районно и екипи на Гражданска защита и Пожарната се качиха вечерта, търсиха я, но без резултат. На 21-ви продължихме да я търсим с колеги от Криминална полиция, от Охранителна полиция. Ползвахме и куче. Но нямаше резултат”, обясни Христо Йорданов от 5 РУ. „Имахме 3 предполагаеми маршрута, направихме 3 групи. Имаше предположение, че може да е починала, защото е била 3 нощи в гората”, обясни още Йорданов.

Когато я намират, екипите правят носилка с подръчни средства. „От клони, дървета, връзки за обувки. Така я придвижихме около 5 км”, обясни Христо Йорданов.

Дъщеря ѝ обясни, че Василка помни всичко. Разказала е, че е вървяла по реката. Видяла е вълк, през нощта е било страшно. В момента Василка е в Окръжна болница, в добро състояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари