Как започна ученическата ваканция в Ценово?

1

Със състезания по майсторско управление на велосипеди и стрийт фитнес започваха ваканционните дни за учениците от Ценово.

И двете спортни прояви преминаха под патронажа на кмета на общината д-р Петър Петров. Повече от двадесетина колоездачи се събраха на спортната площадка в ОУ „Христо Ботев“ , за да демонстрират класата си във владеенето на велосипедите. Участниците, разпределени в две възрастови групи, трябваше да покажат не само бързина и прецизни реакции, но и съобразителност за по-бързото преминаване през препятствията на отделните елементи.

Състезателите от самия старт започваха движение между конуси, преодоляване на ограничения в осморка, прецизно спиране и успоредно паркиране. Карането на велосипеди не се оказа, че не е само любимо занимание на момчетата. В надпреварата се включиха и момичета на различна възраст. При по-малките първото място зае Ивелин Миленков, а при по-големите ученици първенец стана Борислав Великов.

На четири уреда десетина момчета и момичета  показаха как могат да владеят отделните части на тялото си. Всички успешно преодоляха трудностите на упражненията на висилка, шведска стена и успоредка. Радостен е фактът, че уредите за стрийт фитнес привличат все повече момичета, коментираха организаторите на състезанието.

Заслужено на призовото място се изкачи Алекс Христов. Победителите получиха като награди спортни пособия и грамоти, връчени от  Данчо Монков – специалист „Спортни дейности“ в общинската администрация. „Инициативата децата в общината да спортуват повече заслужава похвала. Макар и трудно отното се връщаме към старата житейска максима за здравия дух в здравото тяло“, сподели спортният деятел.

Спортните прояви са част от съпътстващите празнични инициативи, посветени на 38-годишнината от основаването на община Ценово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари