Как започна изборният ден в Русенско?

1
В някои от общините се е наложила смяна на членове на секционни избирателни комисии
В някои от общините се е наложила смяна на членове на секционни избирателни комисии Снимка: Facebook / Ангел Ангелов

В някои от общините се е наложила смяна на членове на секционни избирателни комисии

Изборният ден в област Русе започна навсякъде. Неговият край е обявен за 20:00 часа, но по изключение там, където има чакащи да гласуват, той може да бъде удължен с още час, т.е. до 21:00 часа. За момента няма сигнали за нарушения никъде в региона и всички 339 секции отвориха навреме. Организацията по секционните комисии е много добра и няма забавяне в процеса на гласуване. Гласуването върви бързо.

На места се образуваха опашки, но чакането е в рамките на не повече от 15 минути.

В някои от общините в Русенско се е наложила смяна на членове на секционни избирателни комисии, но промените са били своевременно извършени.

Припомняме, че се гласува с българска лична карта или личен /зелен/ паспорт /за родените след 31.12.1931 г./ Член на СИК откъсва бюлетината и поставя печат на гърба й. След това избирателят гласува за избраната партия, коалиция, местна коалиция или независим кандидат. Гласува се химикал, пишещ в син цвят, със знак X или V, отбелязва се само една преференция. Бюлетината се сгъва и се предава на член на СИК. Той поставя втори печат и откъсва отрязъка. Бюлетината се пуска в прозрачната кутия.

Очаквано най-много секции има в община Русе 217. В Бяла те са 26, във Ветово 23, в Две могили общо 16, в Иваново 18, а в Сливо поле 17. Най-малко са в Борово и Ценово – по 11.

Почти навсякъде има разкрити и подвижни секции. Техният брой е общо 9, като три от тях са в Русе, а две във Ветово. По една има в Ценово, Борово, Две могили и Бяла. Разкрити са секции и в някои от болниците, както и в ареста в Русе. Пациентите на двете университетски болници „Канев“ и „Медика“, Центъра за психично здраве в Русе, както и на Държавната психиатрична болница в Бяла и МБАЛ „Юлия Вревска“ също могат да упражнят правото си на вот.

По данни на ГРАО общият брой на избирателите е 189 178.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    мм
    По големи кретени не успяхте ли да намерите за кандидати ?Е не се чудете защо няма желаещи да гласуват попиляхте го този град и резултата е на лице обезлюдяване на макс с тенденция пансион за пенсионери
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари