Как унищожиха култовото "Audi" RS6 Avant DTM

0

Заглавието звучи като част от некролог, но освен че става въпрос за автомобил, това си е самата истина.

По-конкретно ще ви разкажем за края на живота на едно много култово съвременно Audi. То е произведеното в един-единствен екземпляр и носи индексите RS6 Avant DTM, пише Факти.бг.

Audi-то е наточено в стил състезателните автомобили от DTM-сериите (Deutsche Tourenwagen Masters). Първоначално този уникален автомобил принадлежеше на Йон Олсон - един от най-известните фрийстайл скиори в света, който печелил цели 9 медала от X-Games.

Подобренията по Audi-то не са едно и две, но сега в най-общи линии ще щрихираме основните. Аеродинамичните детайли са изработени изцяло от въглеродни нишки, както и ски багажникът.

За повишаване на мощността до почти 1 000 конски сили се грижи пакетът STM Stage 3+, който работи заедно с турбокомпресори TTE9хх със златно покритие.

Подобренията продължават със състезателна изпускателна система от Milltek. Естествено при тази брутална мощност окачването е заменено също със състезателно Intrax, а спирачната система е Movit. Широките гуми Michelin са обути на джанти ADV.1, а измененията по екстериора и интериора са безброй.

Та, въпросното Audi е продадено буквално преди месец от Йон Олсон на някой си Дуви Лейтнер, който пък бива принуден, под дулото на пистолет, да даде новата си придобивка на въоръжени крадци.

Случката се разиграва в Амстердам и само няколко часа по-късно Audi-то RS6 Avant DTM e открито напълно изгоряло. Да почива в мир!

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари