Как цветята ни да издържат без поливане 2 седмици?

1
Прости методи, които помагат
Прости методи, които помагат

Ако направите това, цветята ви ще издържат две седмици без поливане.

Тези прости методи гарантират, че след като се приберете у дома след лятната почивка, ще заварите цъфтящи и свежи растения, а не сухи и безжизнени пръчки, пише Конкурент.

1. Определете вида на цветята си

Те се делят на влаголюбиви и такива, които са по-устойчиви на засушаване и не се нуждаят от често поливане. Във втория случай (сукуленти, юка, кактуси) е достатъчно да ги полеете обилно преди заминаване и те ще издържат без проблем 2 седмици, а в първия случай приложете останалите методи.

2. Отстранете старите листа и стъбла

Огледайте добре цветята, отстранете всички пожълтели, повредени или болни листа, стъбла и цветове. По този начин растенията ще се нуждаят от по-малко влага и хранителни вещества.

3. Преместете саксиите на сянка

Колкото повече слънчева светлина попада върху цветето, от толкова повече вода то ще има нужда. Следователно е добре саксиите да се поставят или на перваза на северен прозорец, или в центъра на стаята.

4. Не подхранвайте цветята

Ако подхраните цветята няколко седмици преди заминаването, те ще натрупат зелена маса, която ще изисква повече вода. Ето защо е по-добре да отложите тази процедура след прибирането ви у дома.

5. Покрийте цветето с найлон

Преди заминаване полейте цветята обилно и ги покрийте с прозрачен полиетилен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари