Как ще изглеждаме след 1000 години?

0
Големи очи, голям мозък, но по-малко мъжко "достойнство"
Големи очи, голям мозък, но по-малко мъжко "достойнство" Снимка: Daily Mail

Как ще изглеждаме след 1000 години?

На този въпрос отговарят учените от AsapScience, които осъществяват проекта си с помощта на "National Geographic".

След като ДНК-то ни мутира, очите ни ще могат да добиват червен цвят, за да гледаме по-дълго време в екраните. Кожата ни ще има способността да потъмнява, за да абсорбираме по-добре повишаващата се топлина на Земята. А глобалното затопляне ще направи телата ни по-слаби и по-високи, пише "Дейли мейл", цитирани от Днес.бг

В бъдещето, наноботите (мини роботи) ще бъдат неизменна част от човешките тела, което ще повиши способностите ни. По този начин обаче, тялото ще стане наполовина човешко, наполовина роботизирано.

Това ще премахне ограниченията на собствената си физиология, ще пребори болестите, но ще ни превърне в смес от биология и машинария.

В същото време дизайнерските бебета ще направят бъдещите поколения по-интелигентни и по-атрактивни.

Но онова, което ще направи човешките същества по-силни, по-умни, и по-красиви, ще ги превърне и в генетично еднакви организми, което ще отвори врата към нова болест на бъдещето, която би могла да унищожи цялата раса, предупреждават изследователите.

Според геномът д-р Алън Куан лицата ни също ще се променят драстично.

огато генетичното инженерство се превърне в нещо обичайно, визията на човешкото лице ще се определя от различните вкусове. Ще бъде модерно да се промениш според вкуса си. Когато човекът постигне господство над генетиката, човешкото лице ще стане силно предубедено към черти, които хората намират за привлекателни - силни, царствени линии, прав нос, големи очи, перфектна симетрия", обяснява д-р Куан.

Челата обаче ще се разширяват, тъй като мозъкът ще стане по-голям.

Според д-р Куан очите ще изглеждат "изнервящо" големи и ще имат нови функции, например да виждаме по-добре в тъмното и повишено периферно зрение.

Според учените промяната на външния вид може да се случи дори по-рано. "В действителност, през 2050-та, ще се развие изцяло нов тип човешки облик, чрез радикално нова технология", пишат те.

Изследователи от института Global Brain са на мнение, че човечеството е в процес на "еволюционен преход".

Според тях след по-малко от 4 десетилетия хората ще живеят по-дълго, ще създават деца в напреднала възраст и ще разчитат на изкуственият интелект, за да се справят със светските задачи.

Изследователят Кадъл Ласт обаче смята, че в бъдещето хората все повече ще живеят във виртуална реалност.

Според него хората ще достигат половата си зрялост по-късно, тъй като с увеличаването на умствения капацитет, организмът се нуждае от повече енергия и време, за да достигне пълния си потенциал, затова възпроизвеждането остава на заден план.

Изследователите смятат още, че размерът на мъжкия пенис ще бъде сравнително по-малък, заради намалелия брой на сексуалните взаимоотношения

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари