Как ще бъде организиран новия щаб срещу коронавируса?

1
Доброволци ще помагат за справяне с кризата
Доброволци ще помагат за справяне с кризата Видео: btv

Сформира се нов щаб, но от доброволци.

Те ще помагат за справяне с кризата. Щабът ще се управлява от директора на Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност" Николай Николов.

Новината за сформиране на нов щаб от доброволци дойде от министър-председателят Бойко Борисов на брифинга тази събота. А в този час тече среща между вицепремиера Томислав Дончев, комисар Николов и Сдружението на общините, за да се реши как точно да бъде организирана работата на Щаба и доброволците и как и къде могат да кандидатстват, предава bTV.

В момента броя на доброволците, които са обучени да помагат при пожари и бедствия, са над 3200 от 233 общини. Очаква се да се мобилизират още желаещи. За тази цел ще направят обиколки в големите областни градове.

Най-общо доброволците ще бъдат разделени в групи там, където има най-голяма нужда от помощ - за подкрепа на болници, в помощ на социалните работници и служби. Ще има и доброволци за подкрепа на службите за реда - както по граничните пунктове, така и за новосформираните областни КПП-та.Предлага се и курсантите, които сега не се обучават, също да се включат да помагат, където е необходимо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари