Как шофьори чупят амортисьорите на колите си без да знаят

6
Как да удължим живота на амортисьорите?
Как да удължим живота на амортисьорите?

Как да удължим живота на амортисьорите?

Амортисьорите са важен елемент от окачването на автомобила, който отговаря за контрола на движението на автомобила по неравен терен. Те помагат за поддържане на стабилността на автомобила и предотвратяват преобръщането му.

Амортисьорите са проектирани да издържат на много натоварвания, но те могат да се износват с течение на времето.

Има няколко неща, които шофьорите могат да направят, за да удължат живота на амортисьорите си:

Избягвайте неравности.

Най-големият враг на амортисьорите са неравностите на пътя. Колкото повече неравности преминавате, толкова по-бързо ще се износят амортисьорите ви.

Не претоварвайте автомобила.

Претоварването на автомобила увеличава натоварването върху амортисьорите. Ако често носите тежки товари, уверете се, че автомобилът ви е проектиран да издържа на това натоварване.

Поддържайте окачването в добро състояние.

Ако окачването ви е износено, то ще окаже допълнително натоварване върху амортисьорите. Редовно проверявайте окачването си и го сменяйте, ако е необходимо.

Не карайте в силен студ.

Работната течност в амортисьорите се сгъстява при ниски температури, което може да доведе до повреда на уплътненията. Ако трябва да шофирате в силен студ, карайте внимателно, за да дадете време на амортисьорите да се загреят.

При спазване на тези съвети можете да удължите живота на амортисьорите си и да поддържате автомобила си в добро състояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Бончо
    Ееех бате,що не го написа преди 20 години,аз чак сега разбрах защо нещо по колата почна да скърца.
  • 1
    4
    Цц
    Шшш алууу специалиста преписъл тъпата статия....пълни глупости си преписъл....ши си крам колата както си искам
  • 4
    3
    русенец
    ами то в Русе къде да караме тогава. Че то кметът Пънчо остави ли улица без неравности, улица неразкопана. Даже вече и на градския площад, срещу емблематичната сграда на Доходното здание има неравности, които са "супер модернистично замаскирани". Направо нов стил в архитектурата - да го наречем "пънчовизъм"
  • 8
    2
    Гост
    Абе, кой тоз експертин, който ги нашляпал тия "ценни съвети"? Да не караме по неравности?!?! Къде в България има път без неравности? Карал ли си скоро по русенските улици? Да си сменям окачването редовно, за да не го сменям, когато е износено?!?! Да го сменям през година, за да не го сменям през три?!?! В силен студ, ама толкова силен, че да ти скъса уплътнение на амортесьор, ще имаш по-големи проблеми с гумите, сцеплението, спирачките, замръзнал радиатор, блокирал термостат и какво ли още не.
  • 4
    1
    Аз
    Износят и Счупят не е едно и също, но толкова с могат спецялистите...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари