Как семейство пенсионери се оказа със седемстотин лева сметка за вода?

0
Според изчисленията те са изразходвали над 280 кубика - все едно имат има напоителна система и малък басейн
Според изчисленията те са изразходвали над 280 кубика - все едно имат има напоителна система и малък басейн Видео: NOVA

Според изчисленията те са изразходвали солидното количество от над 280 кубика

700 лева сметка за вода получи семейство пенсионери от София, разкрива NOVA. Според изчисленията за половин година в малкия си двустаен апартамент те са изразходвали солидното количество от над 280 кубика. Подобно количество може да изразходи къща, която има напоителна система и малък басейн, казват експерти.  

„Винаги преди пенсия проверявам какви са ми сметките. От „Софийска вода” ни дадоха документ и сметка на стойност над 700 лв. Според тях по всяка вероятност има теч. Обяснихме, че такъв няма. Приеха молбата ни, на която получихме отговор, че трябва да си платим сметката”, споделя Емилия Николова.

Тя е поискала на място да дойде комисия и да провери защо водомерите са отчели подобна сума. Сметката е за първите 6 месеца на годината, но дори и разделена на месеци, пак е твърде висока за семейството.

От „Софийска вода” обясниха за телевизията, че най-вероятно в случая става въпрос за скрит теч в жилището. В позиция те обясниха, че са проверили водомера, който е изправен. Семейство Николови обаче твърдят, че инсталацията на цялата кооперация е сменена и няма как да има теч. Те са получили съобщение, че ако не заплатят сметката си, услугата ще бъде прекъсната, а казусът препратен към частен съдебен изпълнител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари