Как се възпитава любов към българщината?

0
Как се възпитава любов към българщината?
Видео: TV7

Танцовите ансамбли "Пламъче" и "Младост" се подготвят за годишния си концерт.

Как се възпитава любов към българщината дори у най-малките?

Възрастни и деца танцуват неуморно всеки ден, като разпространяват магията на българското хоро по света не само по празниците.

Танцовите ансамбли "Пламъче" и "Младост" се подготвят за годишния си концерт между десетките международни фестивали, на които прославят България.

За осма поредна година възпитаниците на ансамбъла ще покажат най-доброто от българското фолклорно танцово изкуство на традиционния си концерт. Днес в ансамбъл "Пламъче" се обучават над 180 деца на възраст от 4 до 16 години.

Децата са разделени във възрастови групи - всяка една, от които е като семейство. Има наказание, когато някой закъснее. И обща радост, когато някой празнува.

На предстоящия концерт ансамбълът ще представи танци от Шопско, Тракия, Добруджа и Мизия, ще ни потопи в песенния и танцов фолклор на Родопите и ще ни предаде цялата магията на българския народен танц.

Амбициите на хореографите за популяризиране на българското се простират далеч отвъд границите на родината ни. През предстоящото лято детският ансамбъл ще участва в три детски фестивала с над 20-годишна история.

На 31 май 2015 г. в зала "Тържествена" на Военна академия децата ще покажат какво могат по време на годишния концерт на ансамбъл "Пламъче".

Освен малките възпитаници, и техните родители са много увлечени от магията на танците. Те са част от ансамбъла за възрастните, който носи ведрото име "Младост" и събира хора, които изпитват чиста любов към традицията.

Всички имат своите професии в най-различни области, но магията на родния фолклор ги събира всяка седмица и те с радост участват в националната инициатива за популяризиране на българските хора по света.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари