Как се усвояват пари от обществени поръчки в Русе?

6
Лошо работеща и неизправна фирма спечели нова обществена поръчка, но прикрита под ново име
Лошо работеща и неизправна фирма спечели нова обществена поръчка, но прикрита под ново име

Мариян Димитров: Правя изказване с риск пак да се обиди г-н Орлин Дяков от ГЕРБ, но той няма проблеми с мен, а има проблеми и се чувства обиден от закона!

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,                       

Изказването ми е относно обществената поръчка за поддръжка и отстраняване на дефектите на светлинните електронни табла по спирките на интегрирания градски транспорт през 2019 г.

От 1 година, около 10 светлинни електронни табла по спирките на интегрирания градски транспорт не работят постоянно. Част от тези табла са на възлови спирки, като тези при МГ „Баба Тонка“, м-н „Кауфланд“, срещу Спортната зала и др.

Устройствата за визуално и гласово известяване на следващата спирка в превозните средства ни уведомяват и за несъществуващи връзки с друг обществен транспорт, дори когато това е последния курс и реално такива връзки няма. Тези съоръжения са в гаранционна поддръжка за срок от 36 месеца - до декември 2018 г., от фирма ДЗЗД „Е-трафик 2014“.

По този повод искам да задам на кмета Пламен Стоилов следните въпроси:

1. Каква санкция е наложена на фирма ДЗЗД „Е-трафик 2014“, за това, че не извършва  в срок гаранционното поддържане на светлинните електронни табла по спирките на градския транспорт?

2. Кога ще се премахне невярната и заблуждаваща информация от  устройствата за визуално и гласово известяване на връзките и на следващата спирка в превозните средства?

3. Защо лошо работещата и неизправната фирма ДЗЗД „Е-трафик 2014“ беше допусната и спечели новата обществена поръчка за същата дейност, но прикрита под новото си име ДЗЗД „Е-трафик 2018“? 

4. Как са изготвени условията на обществената поръчка, че само тази фирма беше единствения участник в нея?

И всичко това се случва след уверенията на администрацията, че процедурата ще бъде открита и че могат да се явят фирми, колкото си искат!

Според работодателските организации 70% от обществените поръчки са нагласени, а според статистиката такива са 90% от тях. Кметът Пламен Стоилов прави безуспешни опити да ни убеди, че обществените поръчки в Русе са част от последните 10%.

Припомням ви и специално на г-н Галин Ганчев от ГЕРБ, че по повод на обявената обществена поръчка за доставка на оборудване за природонаучния музей, която беше спечелена от фирма без опит, но приближена до партия ГЕРБ и беше елиминирана фирма със световен опит, Окръжен съд – Русе произнесе Присъда № 12 от 15.02.2018 г., с която лиши от свобода за срок от 2 и 1 години и наказа с глоба от 2 000 лв. двамата ръководители на фирмата.

Надявам се днес да научим каква е истината около обществената поръчка за поддръжка и отстраняване на дефектите на светлинните електронни табла по спирките на интегрирания градски транспорт.

Мариян Димитров - Партия "Българската левица" - Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари