Как се разпознава фалшивия алкохол

1
Водката има най-малко фалшификации, споделят лаборанти
Водката има най-малко фалшификации, споделят лаборанти Видео: News7

Водката има най-малко фалшификации, споделят лаборанти

Иззетият алкохол от Комисията за защита на потребителите по морето не е фалшив. Това показват предварителните данни от Националния институт за изследване на спиртните напитки.

Некачествения алкохол става все по-близък до оригиналния, или поне на външен вид и вкус. Лаборантите издават, че най-лесно се докарват вкусовите качества на питиета, в които има повече захар, цвят и есенции. Напиването с тях пък носи по-сериозни последствия. Особено, ако съдържат така наречените естери, които натоварват много силно черния дроб и могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. Другата опасност е високото съдържание на метил.

Именно от там идва и схващането, че от плодовите алкохоли боли повече глава. Причината всъщност е високото съдържание на метил. Добрата новина е, че през последните месеци в нито една проба не е открит фалшив алкохол.

При съмнение, обаче, съветът на лаборантите е да се пие водка. Тя се оказва най-трудна за фалшификации заради това, че е безцветна и няма захар.

Макар според данните фалшивия алкохол да не се среща толкова често, голям проблем остава факта, че често пием не това, което поръчваме.

В доста от случаите, иззетите от заведенията бутилки всъщност съдържат оригинален продукт, но от по-ниско качество.

Това на практика го прави безопасен, но с тройна надценка.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари