Как се движат цените на недвижимите имоти?

2
Ще спре ли скоро поскъпването?
Ще спре ли скоро поскъпването? Видео: NOVA

Ще спре ли скоро поскъпването?

Войната в Украйна и инфлацията доведе до ръст на цените на недвижимите имоти. Имаше и криза с доставката на строителни материали. Статистиката показва, че жилищата в София поскъпват с около 12-13% на година. В по-скъпите квартали ръстът достига 40%, коментират представители на агенции за недвижими имоти, цитирани от NOVA.

Има и такива, в които поскъпванията са в рамките на 2-5%. В „Младост” например в рамките на 2 години, един нов двустаен апартамент преди струваше 100 000- 120 000 евро, в момента за 150 000 евро трудно може да се намери подобно жилище. В „Младост”, в централните райони, се наблюдава сериозно поскъпване, южните райони винаги са много интересни за купувачите. Такива желани райони си държат една висока цена и има постоянно едно надграждане, защото няма и предлагане вече”, коментира Иван Козаров, управляващ директор на агенция за недвижими имоти.

В централните райони на София почти не са останали терени за застрояване.

Отчасти на това се дължат и нестандартните архитектурни решения в тези райони, защото архитектът трябва да се съобразява със зоната, в която попада теренът и на база заданието, което му е дадено, за да го изпълни, да извлече максимумът”, допълни Иван Козаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари