Как русенци посрещнаха новината, че ще плащат за грешките на общинската администрация и ВиК

18
Община Русе се кани да тегли кредит до 12 милиона лева, след като бе лишена от държавна помощ заради неподадени документи
Община Русе се кани да тегли кредит до 12 милиона лева, след като бе лишена от държавна помощ заради неподадени документи Снимка: Dunavmost

Община Русе се кани да тегли кредит до 12 милиона лева, след като бе лишена от държавна помощ заради неподадени документи

Гражданите на Русе ще плащат за грешките на общинската администрация и ВиК Русе. След като през октомври стана ясно, че цял месец Община Русе не е могла да подготви необходимата документация, служебното правителство я лиши от възможността да получи 7,8 милиона лева за асфалтиране на улиците в града след приключване на ВиК проекта, сега Общината иска да тегли дългосрочен кредит. За тази цел тя кани гражданите на Русе на публично обсъждане. Преди да е дошъл моментът за него, бихме искали да ви споделим какво мнение изказаха русенци в социалните мрежи:

"Я, да теглим кредит, за да си оправим бакиите, защото сме некадърни. "Според МРРБ Община Русе е подавала разнопосочна, непълна и неясна информация." Жестоко съжалявам, че съм част от хората, избрали това местно управление и се моля следващото да има компетентността да поправи стореното досега."

"Някой копае, друг ще тегли дългосрочен заем, за да поправя улиците, трети, четвърти че и пети ще го връща - е това е далавера."

"Значи, някой не си върши работата и ние трябва да плащаме допълнително, така ли да го разбирам? - Защо Министерството на регионалното развитие не одобри средствата за асфалтиране? Кой не си свърши работата?"

"В заключение от МРРБ пишат: „В нито едно от тези писма не се съдържат пълна и еднозначна информация и данни. Не е приложен и доказателствен материал от страна на общинската администрация. Поради това не могат да бъдат определени точно необходимите данни – коректната сума, общият брой улици, за които се иска значителен финансов ресурс, конкретна улична мрежа.

Не става ясно и за кои от улиците дейностите по подмяна на ВиК инфраструктурата е приключила и за кои същите са в процес на изпълнение, предвид описания от общината „напреднал етап на изпълнение на проекта на ВиК ООД - Русе, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“.

Надяваме се и на общественото обсъждане на 22 декември разочарованите граждани да имат времето и смелостта да изкажат мнението си пред представителите на общинската администрация и тези на ВиК дружеството, което превърна града ни в археологически разкопки с неясен край и бездънна яма за бюджетни средства, плащани и от данъкоплатците в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    29
    Рс
    Ще е добре ако не ни искат пътен данък тая година
  • 4
    28
    На менчо
    Поредната глупост, която направиха. А увеличението на служители в паркстрой, което искат да направят, щото много са я свършили, поради липса на констрол от шефа им. Всместо да го сменят, че да тръгне работата, те назначават оше много хора там. Пак с нашите пари
  • 25
    27
    Гражданин
    Пенчо,ако и твоята свита се хвърлите тозчас в река Дунав,ама с по две големи железа на кръста,щото празните ви глави ще служат за шамандури,не само Русе ,но и света ще станат малко,ама съвсем малко по-добри!Подай си оставката и не гневи Господа.Върви там откъдето изпълзя и си намери друг град.Няма перо в България,което да опише нещастието на гр.Русе.
  • 11
    26
    Баба Пенка
    Марио, мойто момче, младите изтекоха от Русе. В нашия блок от 10 апартамента в 5 от тях сме баби, 4 от тях празни хората на гурбет, а в последния има 60-годишен все още работещ стар ерген. Стой си в Лондон, тук няма бъдеще.
  • 28
    25
    До 5
    Отговорът на министерството защо пари за Русе няма е точно на журналистическо запитване. Нали не очаквате, че МРРБ ще ни изсипе едни милиони за да се опавят улиците в града ни просто ей така без да представим необходимите документи. Министърът дори се изненада, че общината не си е свършила работата, за да отпуснат пари. Факт е, че някой не си е свършл работата в администрацията. Колкото по-бързо кажат от Община Русе кой е и не му потърсят сметка, толкова по-добре.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари