Как лесно и ефективно да победим досадната пролетна умора

1
Пийте кафето си на слънце. Яжте по график ...
Пийте кафето си на слънце. Яжте по график ...

Как лесно и ефективно да победим досадната пролетна умора:

1. Постарайте се да си създадете график за събуждане и лягане, който да спазвате дори и през почивните дни, като това ще направи адаптацията на тялото и ума ви към промяната по-лесно.

2. Пийте кафето си на слънце. Щом станете сутрин, дори още да е хладно, се увийте топло одеало и изпийте сутрешното си кафе на чист въздух. Естествената светлина и топлината от слънцето ще направят прехода по-лесен.

3. Постарайте се да прекарвате, колкото се може повече време навън и дори ако е възможно, ходете до работа пеша и се връщайте пеша.

4. Подреждайте деня си и намалете стреса максимално. Правенето на график ще помогне да намалите напрежението. Графикът ще ви донесе и повече увереност.

5. Яжте по график, все пак тялото ви се нуждае от 3 основни хранения в деня, като е добре да има и малки междинни. Питателна закуска, за обяд нещо топло и хранително и вечерята най-добре да е лека.

6. Хапвайте повече леки храни: плодове, зеленчуци, варива, ядки и семена. Рибата, морските дарове и нетлъстите меса.

7. Не прекалявайте с кафето. Знаем, че когато обичаме кафе, денят просто няма как да започне без него, особено във все по-топлите дни, наслаждавайки се на слънцето с чаша кафе. Но ако прекалите с тях, ще влошите симптомите на пролетната умора.

8. Задължителна е физическата активност, поне умерената. Кратки разходки, лек джогинг, пилатес или йога също са добър вариант.

9. Намалете захарта и тежките мазни храни. Това кара нивата на инсулин рязко да се покачват и да спадат. А умората така става по-осезателна.

10. Пробвайте контрастните душове, защото те стимулират кръвообращението. В началото смяната на температурата трябва да е по-лека, за да не шокирате тялото си. Но с времето ще откриете златната среда, ставайки по-смели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари