Как Ковид-19 остави две сирачета в Костандово

0
Обявен е тридневен траур в Ракитово, който продължава и днес
Обявен е тридневен траур в Ракитово, който продължава и днес

35-годишната Десислава си отива от вируса, съпругът ѝ от инфаркт, баща му също не преборва заразата

Коронавирусът остави две малки деца сирачета, пише България Днес

За няколко дни заразата погубва младо семейство от град Костандово. Заради трагедията община Ракитово обяви тридневен траур, продължаващ до днес.

Преди седмица 35-годишната Десислава е приета с вируса в болница, където не успява да се пребори. Няколко дни по-късно съпругът ѝ Иво Иманов почива също, а битката със заразата губи и неговия баща.

"Трагедията е неописуема! Доколкото знам, първо в болница влиза съпругата му, няколко дни след нея инфаркт покоси и мъжа й, но и него писаха, че е починал от COVID, защото я беше посещавал в болницата. Баща му също почина от заразата. Вчера изписаха майка му, която не знаеше, че мъжът ѝ и синът ѝ са починали", сподели пред "България Днес" Валентин Вигнев, кмет на Костандово.

Той разкри, че семейството вече е погребано, но за жалост, оставят две деца - на 10 г. и на 5-6 годинки, без родители.

"Децата има кой да ги отгледа, в момента са при сестрата на починалата Десислава. Имат баби и дядовци, но за жалост, родителите им си отидоха", каза Вигнев.

От думите му става ясно, че се носят слухове, които не може да потвърди, относно къде фамилията се е заразила с вируса.

"Хората говорят различни неща, че са се заразили на морето, че са били на почивка в Сърница, но не мога да знам нещо подобно. Само те си знаят", допълва той.

40-годишният Иво Иманов е работил като инспектор към "Незаконно строителство и опазване на околната среда" в кметството на Костандово в периода 2007 г. до 2016 г., в общината са работили и част от неговото семейство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук