Как инвалиди и майки с колички ще влязат, за да се помолят Богу?

0
Не вярвам вратата на черквата да е затворена за тях!
Не вярвам вратата на черквата да е затворена за тях!

"Само питам...
От седмици/дни около черква "Всех Светих" има оживление. "Явно - мисля си аз - скоро ще се открие". И не се питам защо е имало толкова месеци, в които не се е работило по нея, защото зная евентуалния отговор - недостиг на средства или работна ръка.

Прави ми впечатление обаче, че се довършват и стъпалата, водещи към храма, а... А не е предвидено КАК инвалиди и и майки с колички ще влязат, за да се помолят Богу. Не вярвам вратата на черквата да е затворена за тях!
Възникват два въпроса.

Ако в проекта е липсвал "път" за хора с колички, защо е компетентните органи са го утвърдили?

Ако пък в архитектурния проект има такъв подход за хора с колички, то къде е бил строителният контрол, за са бъде изпълнен 1 : 1 замисъла на архитекта?

...Да не стане така, че след някоя и друга седмица след като е прерязана лентичката, да започне да се кърти и да се поставя равна плоскост за количките или пък да се положат дъски и прочие - от рода на временно ("кърпено") спасяване на положението?

Все още има време покрай една от стените да се изгради и "път" за инвалидите и майките с колички... НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРЕЧКИ ЗА НИКОГО ПО ПЪТЯ МУ ЗА ХРАМА!"

Живодар Душков, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари