Как и къде се нанася парфюм

1
Ароматът винаги ще остане в паметта и предизвиква редица асоциации
Ароматът винаги ще остане в паметта и предизвиква редица асоциации

Ароматът винаги ще остане в паметта и предизвиква редица асоциации

Приятният аромат формира образа на човек много по-добре от дрехите му. Но постигането на такъв ефект е възможно само когато парфюмът се прилага правилно. Днес ние заедно с Вас ще разгледаме всички нюанси на този въпрос и ще разгледаме основните правила за правилно нанасяне на парфюми.

Места на приложение

Съществуват 6 най-"горещи" точки по човешкото тяло. Говорим за места, където кръвоносните съдове са най-близо до кожата, съответно там е по-топло, което допринася за дълготрайното ухание на аромата. Това са китките, шията, кожата зад ушите, лакътя, пъпа и подколенната ямка. Според различни версии тук се добавя и долната част на гърба.

Метод на приложение

Много парфюмеристи препоръчват нанасянето на аромати върху косата: няколко капки върху гребена и след това леко ги разпределете по цялата дължина. Именно косата е способна да задържа миризми най-дълго време. Можете също така да напръскате парфюм във въздуха пред вас и плавно да влезете в ароматния облак, но не забравяйте, че този метод е по-подходящ за истински концентрирани парфюми.

Основни правила и съвети за нанасяне на парфюм

След като се справихме с всички нюанси, нека да преминем към основния набор от правила и съвети.

1. Нанесете парфюм върху чиста кожа. Миризмата на човешкото тяло влиза в специална химическа реакция с парфюма, придавайки на изхода уникален звук. Ето защо е напълно естествено миризмата на пот или застояла кожа да може значително да я изкриви. По същата причина е по-добре да откажете сапун и душ гел с богат аромат.

2. Нанесете аромат върху леко влажна кожа. В идеалния случай го направете веднага след душ. Така миризмата се абсорбира по-добре и се фиксира за по-дълго време.

3. Изберете парфюм, който отговаря на вашия тип кожа. Има различни мнения по този въпрос. Някой казва, че ароматът остава по-добре на мазна кожа, така че сухата кожа трябва първо да се напои с мазен крем. Някой твърди, че омазняването на кожата изкривява аромата. Обаче това всичко е индивидуално и винаги трябва да пробвате как се държи кожата ви във всеки отделен случай.

4. Винаги нанасяйте малко количество парфюм, защото да се отървете от твърде „задушната“ миризма е по-трудно, отколкото да добавите още няколко капки.

5. Не забравяйте за "горещите" точки за нанасяне на парфюм. И обърнете внимание на тези, които са в долната част на тялото, защото въздушните течения и аромати са склонни да се издигат отдолу нагоре.

6. Опитайте се да поддържате един аромат през целия ден. Различните парфюми са подходящи за различни ситуации, както казахме по-рано. Но ако планирате активен ден с вечерно излизане и няма абсолютно никакво време да се накиснете добре в банята, трябва да запазите една миризма до вечерта. В противен случай различни спиртни напитки могат да се смесят по неочаквани начини и да изкривят целия звук. В подкрепа на един единствен аромат ще помогнат парфюмни линии с добавка на спрейове за кожа, парфюмирани сапуни и, което е много важно сега, парфюмирани антисептици.

7. Избирайте качествени парфюми. Въпросът е не само в дълбокото им звучене и уникалността на аромата, но и във взаимодействието с човешкото тяло и кожа. Всъщност, в случай на нискокачествени продукти, няма никакво значение къде го прилагате, ако в резултат на това причинява алергии, главоболие и слабост. Затова внимателно прочетете състава и направете малък тест, преди да го използвате, за неговата съвместимост с вас: нанесете няколко капки върху китката си, изчакайте 24 часа и през това време анализирайте емоциите, които парфюмът ви предава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари