Как хормоните влияят на теглото ни?

0
Кои от хормоните е добре да се изследват?
Кои от хормоните е добре да се изследват? Видео: NOVA

Кои от хормоните е добре да се изследват?

Много често причината за наднорменото тегло се крие във варирането на нивата на хормоните. Затова и някои от тях се изследват рутинно от ендокринолозите.

Много често става въпрос за нарушение във функцията на щитовидната жлеза. Тогава наблюдаваме намалена функция, когато TSH е висок, а периферните хормони FT3 и FT4 са с по-ниски стойности. Генерално, целият метаболизъм се забавя, имаме натрупване на телесно тегло”, обясни в ефира на NOVA ендокринологът д-р Десислава Иванова.

В тези случаи пациентките са сънливи, оплакват се и от проблеми с косата, кожата и ноктите.

В голям процент от случаите откриваме Тиреоидит на Хашимото. При повишената функция на щитовидната жлеза по-често наблюдаваме редукция на теглото заради много забързания метаболизъм, заради свръхпродукцията на хормоните”, допълни д-р Иванова.

Когато нивата на хормоните се регулират, се регулира и теглото на пациента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари