Как да запазим топлината на тялото си в студа?

0
Измръзването може да увреди тежко имунната ни система
Измръзването може да увреди тежко имунната ни система

Един от най-често срещаните въпроси, когато зимата идва, е как да запазим топлината на тялото и да спрем охлаждането на тялото, когато сме навън. 

Но това също повдига въпроса какво може най-добре да ни помогне - шапка, ръкавици или шал?

Измръзването и излагането на ниски температури могат да увредят имунната система и да изложат тялото на стрес, който може да доведе до настинки, затруднено дишане и бавна циркулация. 

С цел да предотвратите студеното време да повлияе на вашето сърце и бели дробове, задължително носете шал, шапка и ръкавици - те са направени с цел да защитят някои от най-важните части на тялото.

Шапката е особено важна, защото повече от 70% от топлината на тялото може да бъде загубена през главата. Също така предпазва ушите от замръзване и предпазва от вредни ултравиолетови лъчи, което я прави необходима част от ски оборудването.

Ръкавиците имат двойна цел: да запазят топлината и да предотвратят излагането на ръце на вятър и студ. Ръкавиците помагат за запазване на топлината и мобилността на ръцете и предпазват от студ, вятър и влажност.

Шалът е един от най-важните зимни аксесоари. Всеки знае, че зимният сезон е сезон на грип и настинки, така че носете шал! Шалът ви помага да се предпазите от различни вируси, но и от болки в шията, дължащи се на силни ветрове. Той, предпазва както устата, така и носа, като нагрява въздуха, който дишаме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари