Как да станем майстори на барбекюто?

2
Почти всеки, който решава да си направи пържоли на грил, прави една и съща грешка безброй пъти
Почти всеки, който решава да си направи пържоли на грил, прави една и съща грешка безброй пъти

Почти всеки, който решава да си направи пържоли на грил, прави една и съща грешка безброй пъти

Ако искате да се считате за майстор на грила, трябва да усвоите някои специфични техники, свързани с приготвянето на пържоли.

Експертите твърдят, че почти всеки, който решава да си направи пържоли на грил, прави една и съща грешка безброй пъти. Едно от най-важните неща е да не готвите пържолите на твърде висока температура, тъй като това изпарява соковете и месото става сухо и твърдо.

Друга честа грешка е постоянното проверяване дали месото е готово. Това постоянно обръщане и пробождане с вилица водят до несъвършени пържоли, които се сервират на масата. Месото трябва да се остави да готви без да бъде безпокоено. Ако температурата е умерена, ще му трябват около 10 минути от всяка страна, за да се изпече перфектно. Времето може да варира в зависимост от вида на месото.

Най-голямата грешка се прави след изпичането на пържолите. Никога не ги режете веднага. Оставете месото да отпочине в затворен с капак съд поне 10 минути, преди да го нарежете и сервирате. Това запазва соковете в месото и го прави по-сочно и вкусно.

Има още един трик, свързан с приготвянето на перфектни пържоли на грил. Извадете месото от хладилника поне половин час преди готвенето. Изберете крехко и прясно месо.

И накрая, ето един безценен съвет, който знаят само професионалните готвачи. Поставете няколко скилидки чесън, кубче масло и няколко стръка мащерка в затворения съд с готовите пържоли. Разклатете съда и след това сервирайте на трапезата.

Следвайки тези съвети, можете смело да се наричате майстор на грила. Вашите пържоли ще бъдат неповторими.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари