Kак да почистите сами диваните си

1
Стъпки, препоръчани от експерти
Стъпки, препоръчани от експерти

Стъпки, препоръчани от експерти

Диванът, като правило, се превръща в място за приятно общуване за всички членове на домакинството. Те се настаняват на него, за да гледат филми или телевизия, да обсъждат нещо или просто да се отпуснат. Често седят на дивана с напитки или закуски. Също така е любимо място за всичките ни домашни любимци. В резултат на това между възглавниците и в сгъвките се задържат множество трохи, малки отпадъци, животински косми, а по седалката се появяват дори неприятни и упорити петна. Вероятно отдавна криете подобни лекета по скъпия си диван без да знаете, че можете да поемете контрола над тях, пише Actualno.

Вече знаете, че можете сами да почистите дивана си до блясък. За да направите това, просто следвайте следните инструкции, препоръчани от експерти:

  • Някои производители на мебели посочват на етикетите кои продукти и методи за почистване са безопасни за конкретната тапицерия. Ако няма такова описание, всяко действие трябва да се тества в зона, която е скрита от погледа.
  • Преди всичко, трябва да загреете с пара дивана, подчертават експерти. За да направите това, използвайте ръчна парна машина за дрехи или ютия с такава функция. Парата трябва да проникне в тъканта, но е по-добре да не докосвате тапицерията с ютия. Ако не разполагате с нужното оборудване в къщата, можете да преминете направо към следващата стъпка.
  • Диванът трябва да се почисти с прахосмукачка с мебелна дюза. Ако се разгъва или седалката му е подвижна, трябва да съберете праха и отпадъците, мкоито са се събрали вътре. Важно е да вървите с приставката плътно по шевовете, по гарнитурата и около копчетата или връзките, ако има такива.
  • Ако по дивана има петна и при проверка на незабележимо място допълнителни петна не са се появили по тапицерията и цветът не е избледнял, замърсените места се третират с течен почистващ препарат за тъкани. Трябва да следвате инструкциите на опаковката. От домашните средства използвайте разтвор от ¼ ч.л. гел за миене на съдове и чаша топла вода. Когато нанасяте продукта, опитайте се да не намокрите пълнителя на дивана.
  • Накрая диванът може да се третира със спрей за дезинфекция на тъкани. Това ще помогне да се отървете от бактериите и миризмата.

Ето че премахването на едно петно не е толкова сложна процедура и нямате оправдание да не го отстраните в момента, в който се е появило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари