Как да изгоним мравките от къщата и градината?

6
Обърнете специално внимание на пътеките на мравките, където насекомите се движат ясно благодарение на феромоните
Обърнете специално внимание на пътеките на мравките, където насекомите се движат ясно благодарение на феромоните

Обърнете специално внимание на пътеките на мравките, където насекомите се движат ясно благодарение на феромоните

Какви са ползите от мравките? Унищожават паякообразни акари, охлюви, гъсеници и ларви на мухи. Тези насекоми копаят и разрохкват почвата на дълбочина 1,5 м, осигурявайки отлична вентилация и влажност до 90%, повишават съдържанието на калий в почвата 2 пъти, а на фосфор - 10 пъти, пише Актуално.

Какви вреди нанасят? По време на живота си мравките подкиселяват почвата, което е много разрушително за някои култури. Мравуняк близо до дърво, постепенно потиска кореновата система, мравките ядат разсад. носят семена от плевели.

Мравките ядат сладки плодове: ягоди, череши, моркови, тикви и други, допринасят за разпространението на листни въшки. Ядат листенца от рози и божури, което депресира цветята.

Как да се отървете от мравките в къщата?

За да защитите дома си от мравки, преди да се появят, или за да предотвратите увеличаването на техния брой, поддържайте редовно дома си чист. За да направите това, не оставяйте мръсни съдове в мивката. Също така не забравяйте да поставите цялата храна в хладилника. Сладко, лепкаво и мазно тези насекоми обичат най-много. Освен това е полезно да избършете повърхностите с кърпа или гъба, напоена с оцет или амоняк. Тези вещества заглушават ензимите на насекомите, след което те не могат да намерят обичайните си пътища....

Унищожаване на гнездото и кралицата на мравките. Ако мравките вече са пълноправни обитатели на къщата ви, трябва да намерите тяхното гнездо и кралицата за унищожаване. Гнездото може да бъде намерено, като наблюдавате известно време мравките и техните движения. Най-често те се намират зад мивки или шкафове в кухнята, както и плочки или первази в банята.

Що се отнася до кралицата на мравките, веднага ще я познаете, тъй като е много по-голяма от всички свои роднини, по-тъмна и има светли ивици по корема.

Изтриване на феромони от пътеките на мравките

Обърнете специално внимание на пътеките на мравките, където насекомите се движат ясно благодарение на феромоните. Вашата задача е да унищожите вредителите няколко пъти, докато пълзят по пътя си, и след това напълно да отмиете пътя, така че оцелелите индивиди да не могат да го намерят. Сапуненият разтвор идеално "изтрива" следите от феромони. Просто разредете течния сапун във вода (можете да използвате катранен сапун, който има по-интензивен мирис), като добавите към него няколко капки етерично масло от мента. Е, тогава ги обработете с обичайните пътища на мравките .

Как да се отървем от мравките в градината?

Мравките в двора са истински проблем. Те гризат плодове, цветя, а също така правят истински разкопки под храстите. Те се появяват както сами, така и заедно с листни въшки, което се случва доста често. Факт е, че листната въшка има сладка секреция, наречена медена роса, с която мравките не са склонни да пируват.

Освен това насекомите култивират листни въшки по този начин, разпространявайки ларвите им в растенията. Разбира се, най-ефективните продукти за растителна защита са инсектицидите против мравки. Най-честите активни съставки на такива лекарства са хлорпирифос и диазинон. Хлорпирифосът се задържа в почвата 110-120 дни и запазва ефективността си в борбата с насекомите 1-2 месеца. Диазинонът се абсорбира от корените на растенията, което удължава защитата с още 2-3 седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Голяма гад
    Оставете мравките,кажете как да изгоним оная гад Пенчо опрашителя на секретарки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари