Как да има достатъчно средства за развитие на местната икономика?

1
За да се увеличи стандарта на живот на българите е необходим финансов патриотизъм, заяви доц. Даниел Павлов
За да се увеличи стандарта на живот на българите е необходим финансов патриотизъм, заяви доц. Даниел Павлов Видео: Кис 13

За да се увеличи стандарта на живот на българите е необходим финансов патриотизъм, заяви доц. Даниел Павлов

Това заяви за телевизия КИС 13 преподавателят в Русенския университет доц. Даниел Павлов.

Според него, трайно повишаване на доходите може да има само ако се насърчават предприемачите по места в страната, за да се връща печалбата в съответните региони. По този начин ще има и достатъчно средства за развитие на местната икономика, коментира още доц. Павлов.

По думите му, за да има добавена стойност от печалбата на дадена фирма, трябва нейната централа да се намира в съответния регион. Където са централите на компаниите има и по-голяма концентрация на пари, каза още доц. Павлов и даде пример с Германия.

Пълноправното членство на страната в Шенген и присъединяването към Еврозоната може да промени ситуацията с доходите и стандарта на живот на българите, но е необходим финансов патриотизъм, смята още доц. Павлов.

Според експерта, може да се очаква приемането на еврото да улесни разплащането между фирмите, тъй като ще се работи с единна валута.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Отново
    Мажоретката на пенсионерката Дантонова, измислен доктор на науките, тоест голям доктор на известен с далаверите си по конкурси университет от ШУ&браците. Това човече е подопечна нейна слуга в селскостопанския унивилает, известен с "великите" си експерти по предприемачество.
  • 8
    1
    Ама
    Пълни глупости плещиш, доценте! На касата в никой магазин досега не са ме питали дали съм „финансов патриот“, а просто искат да си платя покупката! Нито ни е нужно €врото ИМ, нито купени пропагандатори като теб! Не може да си живял по социализЪма, да си се ползвал от всички негови облаги като безплатно образование, здравеопазване, почивки, пионерски лагери и т.н., а твърде вероятно и родителите ти са скандирали по манифестациите: „БКП! КПСС! Вечна дружба!“ и са били членове на компартията, а днес да плюеш като възбудена камила по миналото! Айде у лево, че сит на гладен не вярва!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари