Как да добием тен с натурални продукти, без да ходим на плаж?

1
Първото най-важно нещо, преди да използвате продукти за бронзов тен, е да ексфолирате лицето и тялото си
Първото най-важно нещо, преди да използвате продукти за бронзов тен, е да ексфолирате лицето и тялото си

За да не се изтрие бронзантът, нанесете бебешка пудра. Най-важно обаче е да ексфолирате кожата си

Дойде времето за море, а с него и желанието за перфектен бронзов тен. Ако нямате възможност да прекарате повече време на плажа, не се отчайвайте. Има много начини, с които може да постигнете златиста кожа с бронзанти, а още по-хубавото е, че може да получите този ефект вкъщи. Не бива да ходите на солариум или да купувате скъпи продукти. Използвайте натуралните съставки у дома!

Първото най-важно нещо, преди да използвате продукти за бронзов тен, е да ексфолирате лицето и тялото си. 

Първо омекотете кожата си под душа и след това нанесете скраб или ексфолиант. Това премахва ненужните мъртви клетки и остатъците от различни козметични продукти. Пилингът е важен и за сияйния и равномерен тен. След ексфолирането не нанасяйте лосиони или масла, защото бронзантът може да се разтече. Лактите, коленете и глезените поглъщат по-големи количества продукт и понякога стават по-тъмни от останалата кожа. Хубаво е предварително да ги намажете с хидратиращ крем.

За да запазите бронзанта най-дълго върху кожата, поръсете с бебешка пудра местата, които най-много се изпотяват. Тя попива влагата и бронзантът няма да се изтрие.

Започнете от лицето. То трябва да бъде една идея по-светло от тялото.

Затова може да си направите бронзираща пудра с канела, индийско орехче, какао и царевично нишесте

Използвайте по една супена лъжица от всички съставки и една чаена лъжичка от смляното индийско орехче. Смесете царевичното нишесте и канелата на прах, после добавете какаото и индийското орехче и разбъркайте. Изсипете пудрата в празна пудриера или кутийка с капаче. Нанасяйте бронзанта с помощта на чиста четка за руж.

 

Друга рецепта за домашна бронзираща пудра е със сенки за очи.

Изберете цвят, натрошете сенките в съд, добавете какао или канела до постигане на желания цвят на бронзанта. Нанасяйте го с тампон за пудра или с четка за руж. Не забравяйте, че ако слагате фон дьо тен, цветът ще потъмнее още малко.

Повечето автобронзанти, освен че потъмняват кожата, я хидратират и омекотяват. Кафето например действа и като скраб, защото премахва мъртвите кожни клетки и подобрява кръвообращението, но е и естествен бронзант.

Потъмнете кожата си с 5 супени лъжици утайка от кафе и 3 лъжици кокосово масло. 

Разбъркайте добре съставките до получаването на хомогенна смес. Нанесете върху кожата си и изчакайте да подейства 20-30 минути. След това измийте с топла вода и може да повтаряте процедурата 2-3 пъти седмично.

Подобно на кафето, бронзантът с какао не само ще потъмни кожата ви, но и ще я освежи.

Смесете 1/4 к.ч. какао с лосион за тяло, като е хубаво да е бял и без аромат. След няколко часа кожата ви ще придобие красив златист тен.

Черният чай също потъмнява кожата.

Сложете половин литър вода да заври и добавете 1 с.л. екстракт от ванилия. Разбърквайте през цялото време и после прибавете във водата няколко пакетчета черен чай. Оставете да поври за няколко минути и после изчакайте да изстине. Изсипете течността в бутилка с пулверизатор, с който лесно може да пръскате върху тялото.

Зехтинът също е едно от най-често използваните средства за по-бързо почерняване.

Освен това той прави кожата мека, гладка и хидратирана. Все пак внимавайте с с дрехите, банския и хавлията, защото има вероятност да останат петна.

Може да ви изглежда странно, но бирата, освен че е любимата напитка през лятото, ще ви помогне за постигането на бронзов тен.

Когато отидете на плажа, подгответе си една бутилка и облейте тялото си с нея. После нанесете и продукт със слънцезащитен фактор. Ако ви се струва налудничаво да се поливате с пивото, използвайте фреш от моркови. Върши същата чудесна работа и само след два дни ще имате хубав тъмен тен.

Други продукти, които са леснодостъпни, са маслата.

Може да си изберете по аромат или просто, което имате у дома, и да го използвате цяло лято. Сусамовото масло например има много нисък слънцезащитен фактор, но е подходящо за плажа. Може да го използвате, само ако вече имате тен. Така ще получите златист загар и най-вече хидратирана кожа.

Маслото от карите също има естествен слънцезащитен фактор.

То попива бързо и не омазнява. Нанасяйте всеки път, преди да влезете във водата.

Най-разпространено пък е какаовото масло. То оставя малки блестящи частици по кожата. Освен това има шоколадов вкус и аромат. Така ще ухаете приятно, ще имате мека и гладка кожа и разбира се, по-тъмен тен.

Все пак преди морето, ако имате възможност, подгответе кожата си предварително. Няколко слънчеви бани на басейн, терасата или в двора са достатъчни. Така ще е по-лесно да постигнете по-тъмен цвят, а и да не изгорите още първия ден на плажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари